De leukste speeltuinen in en om Eindhoven.

19 februari 2024
Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste speeltuinen in de omgeving van Eindhoven, waar kinderen hun eindeloze energie lekker kwijt kunnen. We klommen, gleden en draaiden heel wat af. Urenlang speelplezier gegarandeerd!
Speeltuin de Bucht in Bergeijk
Een schitterende speeltuin in een bosrijke omgeving in Bergeijk. Veel klimtoestellen, schommels, zandbakken, glijbanen, trampolines en een kabelbaan. In het nieuwe gedeelte is er ook een klimparcours geplaatst. Super vet toch? En voor de zwemliefhebbers zijn er twee openluchtzwembaden met glijbaan. Open vanaf 7 april.

Speeltuin de Kieviet in Nuenen
Er zijn wel 40 speeltoestellen! Voor de kleintjes is er een zandbak om lekker in te scheppen en te bouwen, twee glijbaantjes, wipkippen en een babyschommel. Warm weer? Er is een 30 cm diep peuterbadje om lekker in af te koelen. Open vanaf 14 april.

Speeltuin Sint Joseph in Eindhoven
Klimmen, glijden, schommelen het is één groot speelplezier. De speeltuin Sint Joseph ligt in de woonwijk de Doornakkers. In de omheinde speeltuin is er toezicht van een oppas. Met meer dan 50 speeltoestellen kunnen de kinderen heerlijk spelen. De toestellen zijn geschikt voor kids van 0 t/m 12 jaar. Voor de kleinere kinderen is er een leuke peuter speelbak. Open vanaf 31 maart.

Speelpark de Splinter in Eindhoven 
Kinderen tot 12 jaar kunnen hier veilig en heerlijk spelen. Speelpark de Splinter is wel 7 voetbalvelden groot! Er zijn veel speeltoestellen, een bouwhoek, peuterhoek, twee peuterzwembaden, kinderboerderij, pirateneiland en een fort. Zo veel leuks! Op de grote weide kun je heerlijk picknicken. Ook bieden ze de mogelijkheid de kinderen kennis te laten maken met een moestuin of ze leren je een boomhut bouwen. Info over opening volgt.

Speeltuin De Viking Geldrop
Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen! Ze bieden 6000m2 speelplezier met 17 grote speeltoestellen en 28 kleinere. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn op de airtrampoline, zitten de ouders aan een van de vele picknicktafel met parasols. Er is ook een waterspeeltoestel en een gezellig familiedraaimolentje. Open vanaf 1 april.

SV Kabouterdorp in Veldhoven
Zwieren, zwaaien, schommelen, klimmen en springen op de trampoline! Speeltuinvereniging Kabouterdorp is een grote, maar gemoedelijke speeltuin die van alles biedt! Zo kun je haar hartelust spelen in een van de vele speeltoestellen, zandtaartjes maken in de zandbak, springen op de trampolines en als je dan nog niet genoeg hebt gehad, kun je op een skelter nog even rondracen! Je ouders kunnen aan een picknicktafel zitten en als je moe bent, kun je daar lekker even uitrusten en iets te drinken of te eten pakken. Je vader en moeder mogen dat zelf meenemen. Open vanaf 31 maart.

Speeltuin De Klimbim in Waalre
Speeltuin De Klimbim in Waalre bij Eindhoven is een ruim opgezette speeltuin in het bos met veel speeltoestellen. De speeltuin ligt echt tussen de bomen. De speeltuin is 6000m2 en je vindt hierop ± 49 speeltoestellen. De meeste hiervan zijn speciaal voor onze speeltuin ontworpen, zoals boomhutten, een speelkasteel met glijbaan en speelhuisjes, een uit 4 torens bestaand klimfort en niet te vergeten een supersnelle kabelbaan. Open vanaf 30 maart.

Speeltuin Philipsdorp in Eindhoven
De speeltuin kenmerkt zich door een goede overzichtelijkheid, iets wat vooral ouders met kleinere kinderen erg op prijs stellen. Vanaf het terras heb je uitzicht over het gehele terrein. Wipkippen, kleuterschommels, zitdraaimolen en de kleuterzandbak met bouwplaats. Naarmate je je verder verwijdert van het terras kom je bij de toestellen voor de grotere kinderen. Bijvoorbeeld de 4 verdiepingen tellende torencomplex met glijbaan, een 13 meter hoge blikvanger, met buisglijbaan, eigenlijk wel eng hoor de eerste keer. Open vanaf 31 maart.

A.S.V. d'Ekker in Veldhoven
Door de struiken, grote stenen en boomstammen lijkt het net alsof je je middenin de natuur begeeft. Ieder kind laat zijn of haar fantasie de vrije loop. Kom zelf ontdekken en leef je uit! Er is van alles te doen. Dus neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en ga het allemaal beleven! Je mag hier zelfs je eigen eten en drinken meenemen. Ideaal! Open vanaf 1 april.

Speeltuin Leonardus Helmond
In het midden van de speeltuin is er een gedeelte voor de kleintjes omheind, zodat de ouders de kindjes niet uit het oog verliezen. Bij mooi weer kun je heerlijk afkoelen bij de speciaal aangelegde speel- en doe plaats. Met slecht weer hebben ze een gave overdekte bouwstoep. Vanaf 1 maart open.

Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard
Heel veel leuke speeltoestellen hebben ze hier zoals schommels, klimrekken, glijbanen, een touwbrug, trampolines en een buitenzwembad! Bij het zwembad zit een terras waar je heelijk kunt zitten met een versnapering. Voor de kleintjes is er een apart veldje met babyschommels. Vanaf 7 april open.

Gouden Woud in Liempde
Een unieke speelplek midden in de natuur waar kinderen urenlang kunnen ravotten! Kuilen graven in het zand, spelen met water, klauteren op de speeltoestellen, in bomen klimmen, goud zoeken en over het blotevoetenpad lopen! Voor zowel binnen al buiten. Open.

Nieuwe binnenkomer is. 
Streekpark Kienehoef Sint-Oedenrode
Speeltuin de Kienehoef Midden in het Streekpark is een prachtig gratis toegankelijke speeltuin gelegen. Deze ruime speeltuin biedt plezier voor de jongste onder ons. Klim en klauter op de speeltoestellen, bouw zandkastelen in de zandbak, schommel op de (familie)schommels of glijd van de glijbanen. Nabij de speeltuin is ook een mooi voetbalveldje gelegen waar je prima kan voetballen. Bovendien is er ook genoeg zitgelegenheid waar je heerlijk kan picknicken. Deze zitjes hebben tevens uitzicht op de speeltuin. Open.

Heel veel speelplezier.

Check vooraf even de excate openingstijden!

TIP: Deze blotevoetenpaden al eens ontdekt?