Top 5 fijne koffiespots met je kinderen

27 november 2023
Warme chocomelk, heerlijke cappuccino....Neeltje deelt haar favoriete plekjes met ons.

Ik ben een echt stadsmens. Toen ik twee jaar geleden vanuit Rotterdam in Eindhoven kwam wonen, was het eerste wapenfeit een gezinsabonnement op de bibliotheek. Om daarna op zoek te gaan naar de beste plek voor koffie met kinderen (ik heb er 3, allemaal tussen de 2 en 5 jaar oud). Liefst hebben ze er ook ranja voor een vriendelijk prijsje, want het leven met 3 kleine kinderen is al duur genoeg.
1. Bij Meneer de Boer op de Keizersgracht stap je je lievelingshuiskamer binnen. De ruimte is knus, de koffie is goed en de eigenaren Sabine en Maurice zijn zúlke fijne, warme mensen. Voor je kinderen bestel je een limonadesiroop in diverse smaken. In een open kast staat kinderspeelgoed, met name spelletjes en puzzels. Doordeweeks zijn ze al om 07.00 open en zaterdag & zondag vanaf 08.00 uur. Ideaal voor vroege vogels dus.



2. Het Koffiehuisje in Philipsdorp opende medio december 2017 haar deuren en mijn stempelkaart is nu al bijna vol... Ik ben zó blij met dit lichte, sfeervolle plekje op loopafstand van mijn huis. Ook hier serveren ze ranja, mét een rietje. Halverwege de zaak is mijn favoriete zitplekje, naast het speeltafeltje voor kinderen. In een klapbankje vind je papier, potloden, boekjes en legpuzzels. Ook hier kun je vroeg terecht: vanaf 08.00 uur (di t/m vr) of 09.00 uur (weekend).

3. Jungle Café is een plek waar je gewoon even lekker kan zijn. Alleen, met z'n tweetjes of met het hele gezin. Een fijne omgeving waar je geniet van heerlijke koffie, een uitgebreid ontbijt of een gezonde lunch. Ook met de allerkleinsten is rekening gehouden. Zo bestel je gemakkelijk een kinderontbijt, een kids size soep of smoothie en een lekkere haver babyccino. Alles wat je op onze menukaart vindt is vegan en wordt vers voor je gemaakt!  

4. Coffeelovers Van Piere, in de kelder van boekhandel Van Piere op de Nieuwe Emmasingel is mijn favoriete plekje als mijn zoontje van 2,5 jaar mee gaat. Je hebt geen kind aan hem als hij op één van de computerschermen tussen de kinderboeken spelletjes speelt. En uiteraard heeft Eindhovens grootste boekwinkel een ruime collectie aan voorleesboeken.

5. Tot slot uiteraard het Bibliotheekcafé in de Witte Dame. Eigenlijk de enige van dit lijstje waar je ook met een kind dat nog rondkruipt goed terecht kunt. Bij de kinderboeken staan lekkere hangbanken en ligt een zacht vloerkleed. Volop boeken, puzzels en een speelgoedkeuken. Kinderen vanaf kleuterleeftijd kunnen op de computers langs de wand spelen. En na een koffie verkeerd en mét een nieuwe portie leesvoer gaan we dan weer huiswaarts.

Heel veel plezier!