Philips MuseumTerug naar het overzicht

In het Philips Museum is er van alles te doen.
Voor de kleinsten (4+) ligt er een Lampjes Speurtocht klaar. Met een uv-lampje gaan ze op zoek naar geheime tekens in het museum. Het hele gezin (8+) kan ook het iPad-spel Mission Eureka spelen. Waar je kennis over allerlei bekende uitvindingen getest wordt.

Mission Eureka is een innovatief groepsspel voor iedereen vanaf 8 jaar over meer dan 130 jaar Philips uitvindingen. Je speelt Mission Eureka met je vrienden, ouders of opa en oma in een team van 2, 3 of 4 personen. Je krijgt acht verschillende challenges die je samen oplost. Samen kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt of wat röntgen doet.

Lampjes Speurtocht Samen met hun ouders lopen kinderen vanaf 4 jaar door het museum met een lampje, opdrachtvel en tekenvel. Op verschillende plekken in het museum zijn er verborgen tekens verstopt die je alleen kunt zien met het lampje van de speurtocht. Kun jij het geheime teken vinden in de donkere ruimte? Weet jij wat er in de buik van de krokodil zit? Vind jij de geheime aanwijzing in de oude huiskamer? Na afloop krijg je een cadeautje uit de grabbelton.

In de zomervakantie is er ook weer Museum Kids Factory. Museum Kids Factory is een knutselwerkplaats voor kinderen. Kinderen gaan lekker aan de slag en maken kennis met mechanica en (voor de oudere kinderen) eenvoudige elektronica. Ook kunnen kinderen hun naam laten printen op de 3D-printer.

Kijk voor meer info op de site. Klik hiervoor op de roze button.

Meer fijne tips vind je hier!

Philips Museum

Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente

Lente

Het zonnetje komt steeds vaker te voorschijn, het blijft langer licht, je hoort de vogeltjes fluiten... Wij kunnen niet wachten totdat de lente weer begint.

Ik krijg zin om eropuit te gaan. Jij ook?

Naar de tips