• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Het WereldpaviljoenTerug naar het overzicht

Belevingscentrum Wereldpaviljoen Steyl
Vakantie in eigen land! Dicht bij en toch ver weg. Het Wereldpaviljoen in elke woensdag- en zondagmiddag geopend voor het publiek, ongeacht het aantal bezoekers. Een superleuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50 JetSTAR, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse land Ghana. Je waant je in deze landen en beleeft het leven van de mensen daar. Je kijkt naar films, beleeft games, stuurt een digitale kaart naar je vriend(in), speelt marktman/vrouw of poetst schoenen, maakt speelgoed van afvalmateriaal of maakt sieraden in de workshops. In Ghana maak je een heuse busrit door het land, beleef via Virtual Reality het leven alsof je er zelf bij bent, luister onder de Baobabboom naar de traditionele verhalen en trommel mee bij de muziekwand. Of neem plaats in een boot en ervaar via VR-simulatie de barre overtocht die bootvluchtelingen maken vanuit Afrika naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Nieuw in het Wereldpaviljoen is de tweetalige audiotour die via een QR-code op de smartphone te volgen is. Bovendien wordt in het Ghana-paviljoen doorlopend een nieuwe filmimpressie over dit Afrikaanse land vertoond. Ook voor kinderfeestjes een fantastische plek.

Kom! Mis het vliegtuig niet en stap snel in!

In het Wereldpaviljoen ontmoeten culturen elkaar waardoor meer begrip ontstaat voor elkaars doen en laten. Daardoor wordt de basis gelegd voor betere samenwerking en communicatie in de wijk, de regio, het land en de wereld. Het Wereldpaviljoen is elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Kinderfeestjes alleen op woensdagmiddag, boeken via de website van het Wereldpaviljoen. Scholen kunnen in klasverband een bezoek boeken via de website. Groepen en Families (min 15 personen) kunnen speciale arrangementen boeken. Klik op de roze button voor meer info

Meer leuke tips vind je hier!

Het Wereldpaviljoen

Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Joehoe, het is vakantie! We hebben daarom weer enorm veel leuke tips voor je verzameld. Voor een zonnige, maar ook voor een regenachtige dag!

Check hier de te gekke uitjes.