Baby- en PeuterzwemmenTerug naar het overzicht

Bij De Kemenade in Dronten staat je kind centraal tijdens de ABC-zwemlessen.
Tijdens de lessen van baby- en peuterzwemmen worden er allerlei oefeningen en spelletjes gedaan om de eigenschappen van water te leren kennen. Zo ervaart jouw kind op speelse wijze o.a. de weerstand, opwaartse druk en diepte van het water. Je kind leert drijven en drijvend voortbewegen, zonder hulp van drijfmiddelen om wat zelfredzaam te worden. Je kind springt van de kant, krabbelt zelfstandig wat meters door het water en klimt weer op de kant.

Waarom is baby- en peuterzwemmen nou zo goed om te doen?
Jouw kind heeft tot aan de geboorte de gehele tijd in vruchtwater doorgebracht. Door het verblijf hierin zijn diverse reflexen ontstaan. Eén van deze reflexen is het belangrijke ademreflex, dat wil zeggen, ze houden hun ademhalingswegen gesloten bij het onder water gaan, daarbij houden ze ogen en mond geopend.
Jouw baby is tot ongeveer 3 á 4 maanden nog in het bezit van deze reflexen. Het is fijn als ze dit reflex kunnen vasthouden, want dit opnieuw aanleren kost tijd en inspanning. Als een kind per ongeluk in het water valt, kan dit ademhalingsreflex een groot voordeel zijn. Het kind raakt minder snel in paniek, kan zich beter oriënteren en zodoende zichzelf beter bevrijden.

Vanaf ongeveer 6 weken kun je starten met babyzwemmen.

Hoe worden de lessen gegeven
De kinderen gaan met begeleider (vader of moeder) het water in. De zwembegeleider vertelt wat we doen en dan oefenen we samen. De groep bestaat uit maximaal 10 á 12 kinderen met begeleider. De groep wordt naar leeftijd ingedeeld en er wordt zoveel mogelijk door één instructeur lesgegeven.

Het zwembad waarin de lessen worden gegeven heeft een temperatuur van 32°C. De lesduur is ± 25 minuten, dit kan per kind verschillen. Het ene kind koelt sneller af dan het andere.

Lestijd & kosten
Woensdag van 9.30 – 10.00 uur.
€ 24,40 per maand via automatische incasso
10 badenkaart € 67,50
Losse les € 7,50 per les


Meer informatie vind je onder de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze blogspagina!

De Kemenade

Oude Dronterweg 3
8251 PL Dronten
Openingstijden Woensdag van 9.30 – 10.00 uur. Prijs € 24,40 per maand via automatische incasso
10 badenkaart € 67,50
Losse les € 7,50 per les
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantietips.

Herfstvakantietips.

Jippie een hele week vrij. Een hele week vrij om bij te tanken van school en alleen maar leuke dingen doen. Samen op pad met het gezin is natuurlijk heerlijk en zo maak je ook nog eens mooie herinneringen. In onze nieuwsbrief vind je heel veel herfstvakantietips!

Tips in onze herfstnieuwsbrief