OostvaardersplassenTerug naar het overzicht

Lekker actief op pad in de Oostvaardersplassen: diverse wandel- en fietsroutes met horeca.
Het uitgestrekte, moerasachtige landschap van de Oostvaardersplassen is uniek. Want echt ongerepte gebieden waar de natuur onbelemmerd haar eigen gang mag gaan, kom je niet vaak meer tegen, zeker niet in Nederland. Dit immense natuurgebied (5.600 hectare) is min of meer toevallig ontstaan door gebeurtenissen in het recente verleden. In het bezoekerscentrum vind je alle informatie daarover.

Het grootste deel van de Oostvaardersplassen bestaat uit water en moeras en kan niet door mensen betreden worden. Maar vanaf de wandel- en fietspaden en vanaf de uitkijkpunten en observatiehutten kan iedereen dit unieke gebied beleven.

De Oostvaardersdijk en de Knardijk worden niet voor niets ‘vogelboulevards’ genoemd. Vanaf deze dijken heb je een majestueus uitzicht op het open moeraslandschap. Voedselzoekende lepelaars komen vaak tot onder aan de dijk. En ook de honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten die hier grazen laten zich regelmatig zien.
Wie nog dichterbij wil komen kan gebruik maken van schuilhutten. De Grauwe Gans is bereikbaar vanaf de Knardijk. Het pad naar de hut is voorzien van schermen zodat je de vogelwereld kunt bespieden zonder ze te storen. De Kluut, dichter bij de Knardijk gelegen, is speciaal geschikt voor mindervaliden. En in het wilgenbos bij het bezoekerscentrum kun je overdag vrij rondstruinen."

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een wijds uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.

Voor meer informatie klik je op de websitebutton.

Andere toffe tips om er actief op uit te gaan in de natuur vind je op Kidsproof Flevoland!

Staatsbosbeheer Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!