BatavialandTerug naar het overzicht

Beleef een topdag vol ontdekkingen en avontuur in Batavialand.
Wat Nederland uniek maakt?

We leven al eeuwenlang aan het water, onder de zeespiegel en vinden dat de normaalste zaak van de wereld. We kennen de oerkrachten van de zee, bedwingen hem om ons land te beschermen, weten als geen ander schepen te bouwen die oceanen kunnen bevaren.

Batavialand is dé plek in Nederland waar je voelt hoe we door de eeuwen heen samenwerken met de zee. Je stapt in de wereld van land ontginnen en bodemvondsten, je ervaart hoe de Nederlandse handelsgeest en de scheepsbouw de handen ineensloegen, je ontdekt hoe ons maritiem verleden de wortels van de toekomst zijn. In het museum, op de werf en het VOC-schip de Batavia.

Stap in de wereld van Batavialand: Ontdek het maritiem verleden. Ga aan de slag met de toekomst.


MINDERVALIDEN
Het museum, de werf en de ambachtenwerkplaatsen van Batavialand zijn toegankelijk voor mensen die slecht ter been en/of rolstoel gebonden zijn. De Batavia is alleen met trappen bereikbaar. De Batavia is een authentieke reconstructie van een 17de eeuws VOC Retourschip die zelfs tot in het ruim te verkennen is. Er dient dan wel rekening gehouden te worden met smalle doorgangen en steile trappen. Er is een mindervalide toilet aanwezig in het museum en op de werf. Op aanvraag kan er een rolstoel gereserveerd worden.

Klik snel op de roze button voor meer informatie!

Meer leerzame uitjes vind je op de pagina Eropuit!

Stichting Erfgoedpark Batavialand

Oostvaardersdijk 01 09
8242PA Lelystad
Openingstijden Batavialand is bijna het gehele jaar geopend!
Maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur
Op 25 december en 1 januari is Batavialand gesloten. Op 5 december, 24 december en 31 december sluit Batavialand om 15:00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.
Prijs Volwassene € 15,00
Kind 4-12 jaar € 8,00
Kind 0-3 jaar € 0,00
Studenten € 10,00
Gezinskaart € 38,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs