• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Online escaperoomTerug naar het overzicht

Speel de online escaperoom 'De Boekenreismachine' van FlevoMeer Bibliotheek voor kids van 9 t/m 12 jaar!
Online escaperoom voor kinderen
Ga mee op avontuur naar verre oorden en wonderlijke werelden met de mysterieuze boekenreismachine van FlevoMeer Bibliotheek!  Los verschillende puzzels op en ontmoet personages die helpen om de verloren trofee van de bibliotheek weer terug te krijgen. Reis daarna door naar andere magische werelden, door middel van de grote boekencollectie van een FlevoMeer vestiging in de buurt!

Een online escaperoom is een spel waarbij je een digitale ruimte binnengaat en probeert te “ontsnappen” voordat de tijd op is. Dit kan door puzzels op te lossen en hints te ontdekken. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is? Het spel duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe snel je bent. 

Stimuleren om te lezen
Het doel van de online escaperoom is om kinderen in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 12 jaar te stimuleren een boek te lezen. De escaperoom is een gamification-middel om kinderen op een speelse manier te laten ervaren dat lezen hartstikke leuk is. De kinderen komen in het spel letterlijk terecht in verschillende verhalen, beleven spannende avonturen en ontdekken de informatieve waarde van boeken.
Het spel is al getest op vier basisscholen in Flevoland! 

Klik op de roze button om de Boekenreismachine te spelen!

TIP: Neem eens een kijkje in onze Uitagenda! Deze staat gevuld met toffe activiteiten bij jou in de buurt.

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

De Promesse 4
8232 VX Lelystad
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties!

Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!