• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Bezoekcentrum GesteentetuinTerug naar het overzicht

Kom spelen op de kijk- en doezolder of loop een leuke route die je het verhaal vertelt van Schokland.
De Gesteentetuin en het daarin gelegen Bezoekerscentrum bieden veel informatie over het ontstaan van stenen en de IJstijd. 
 
In De Gesteentetuin maak je een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kun je een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland.

Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten. 
 
In het bezoekerscentrum kun je een mp3-speler huren. Tijdens de speciale luisterroute beleef je de ontruiming van Schokland.
 
De rugzakroute "Van gletsjer tot bosgrond" is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de rugzak zitten hulpmiddelen en aanwijzingen waarmee het ontstaan van Flevoland kan worden ontdekt. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten. 
 
Het boommarterpad is een gemarkeerde route van 1,5 km (blauwe paaltjes). Kinderen kunnen langs dit pad ook een speurtocht lopen, die te koop is in het bezoekerscentrum. Onderweg leer je spelenderwijs van alles over de natuur en het verleden van Schokland!

Klik op de websitebutton voor nog meer informatie! 
 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Keileemweg 1
8319 AC Schokland
Openingstijden Het hele jaar door elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, van november t/m februari van 12.00 tot 16.00 uur.
In de laatste twee weken van juni, de hele maand juli en augustus en de eerste twee weken van september elke dag open van 12.00 tot 17.00 uur.
Prijs De rugzakroute kost €2,50 per kind (en een borg van €10,00). Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Almere Floats 2024

Almere Floats 2024

Waterliefhebbers opgelet! Alles wat drijft in Almere is welkom op het Weerwater in het weekend van 20 & 21 juli! Kom naar het stadsstrand en doe mee aan de leukste clinics en wateractiviteiten, zoals kanoën, zeilen en suppen. Ga lekker het water op.

Beleef een spetterend feestje!