Werelderfgoed SchoklandTerug naar het overzicht

Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden.
Ontdek Werelderfgoed Schokland

Het eiland is 4 kilometer lang en 300-500 meter breed. Het totale Werelderfgoed is ruim 1.300 hectare. Op Schokland is een Museum en een bezoekerscentrum De Gesteentetuin.
 
Het museum ligt op de Middelbuurt, één van de drie woonterpen van het vroegere eiland Schokland. Bij het museum hoort ook de historische museumkerk uit 1834.
 
De vaste presentatie van het museum neemt je mee in een reis van de ijstijd tot nu. De bijzondere archeologische vondsten maken de geschiedenis tastbaar. Dwalend door de eeuwen komt het verhaal tot leven. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities en organiseert het museum cursussen over geologie, archeologie en historie. In de museumwinkel kun je terecht voor onder andere souvenirs, ansichtkaarten en boeken.
 
Speciaal voor kinderen: Kom naar Museum Schokland en ga op expeditie! Al speurend en onderzoekend loop je door en rond het museum en ontdek je de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland! Bij de entree van het museum kun je voor een klein bedrag een expeditiekit ophalen. Speur je mee?

Museum Schokland is een goed startpunt voor een wandeling of fietstocht. In de museumwinkel kun je allerlei mooie wandel- en fietsroutes krijgen. Bij het museum is een (beperkt) aantal fietsen te huur

Klik op de websitebutton voor nog meer informatie!
 
Meer eropuit-tips met kinderen in de buurt vind je natuurlijk in ons overzicht op Kidsproof Flevoland!

Museum Schokland

Middelbuurt 3
8319 AB Schokland
Openingstijden Museum Schokland is het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Museum Schokland is tijdens feestdagen geopend met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag; dan zijn we gesloten.
In de schoolvakanties zijn ze ook op de maandagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Prijs Volwassenen € 7,50
Kinderen 6 t/m 11 € 5,00
Kinderen 0 t/m 5 gratis
Gezinskaart (2 volw / 2 kind) € 22,50
Museumkaart gratis
Vrienden van Schokland gratis
CJP € 5,00
Groep vanaf 20 personen € 5,00 pp
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs