• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

KuinderbosTerug naar het overzicht

Lekker eropuit met het hele gezin in de natuur in het Kuinderbos!
Volop diversiteit vind je hier in de vele recreatieve mogelijkheden die het Kuinderbos biedt. Heerlijk banjeren met je laarzen door de natte delen van het gebied. Een ommetje maken over een van de verharde paden. Onderweg kom je broedhopen tegen voor ringslangen en vang je een glimp op van een groene specht of ijsvogel. En overal in het gebied kom je het verleden tegen. Zoals de restanten van de Kuinderburcht en van de oude haven die dateert uit de Middeleeuwen, toen Kuinre een florerende handelsplaats was. Of de meetstoelen die herinneren aan de periode van de drooglegging, toen het gebied in kaart moest worden gebracht.

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Rond de Kuinderplas zorgen Welshpony’s en IJslandse paarden dat de open plekken in het bos open blijven.  Zeldzame varens en bergplanten en de aanwezigheid van meer dan vijfhonderd soorten nachtvlinders. Tel daar bij op de aanwezigheid van broedvogels, waarvan er veel op de rode lijst staan, en een enorme populatie ringslangen. Dan snapt iedereen hoe belangrijk het Kuinderbos is. Je vindt hier plant- en diersoorten die in andere delen van ons land niet meer voorkomen. Het gebied kent een lange, interessante geschiedenis van ridders en heren, haven- en handelsactiviteiten. Van droogte, beploeging, begreppeling en grillen van de natuur zelf.

Heerlijk een paar uur lekker de natuur in met het hele gezin. Lekker zuurstof opsnuiven en al je energie kwijtraken. 

Ligging
Het Kuinderbos ligt in de Noordoostpolder, tussen Bant en Kuinre, op het drieprovinciënpunt van Flevoland, Friesland en Overijssel.

Deelgebieden
Onder Kuinderbos valt ook Burchttocht.

Grootte gebied
Het Kuinderbos is ca. 1.200 hectare.

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: op onze eropuit-pagina hebben we specifieke wandelingen in het Kuinderbos voor je verzameld!

Staatsbosbeheer Kuinderbos

Hopweg 21
8314 PX Bant
Openingstijden Het Kuinderbos is het hele jaar toegankelijk. Prijs gratis toegankelijk Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan