Plantenbieb Stad & NatuurTerug naar het overzicht

Kom jij ook plantjes ruilen bij de Kinderboerderijen van Stad & Natuur? Leer alles over planten en groei!
Heb jij een kleine plantenliefhebber thuis? Of zou je juist graag meer over de natuur bij willen brengen? De plantenbieb van Stad & Natuur Almere bij de Kinderboerderij Den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende is een super leuk uitje, waar je ook nog eens een heleboel over planten en groei leert!

Leren over groei en plantjes 

De plantenbieb is een mooie start voor je kleine spruit om te leren over groei, door een eigen kindertuintje. Bij de plantenbibliotheken van Stad & Natuur kun je plantjes, bloembollen, zaden en stekjes ruilen.  
Plantenbiebs en plantenruilkasten vind je door heel Nederland en ook in Almere zijn er al een aantal te vinden! Ook op de kinderboerderijen is er nu een plek om te ruilen. 

Hoe werkt de plantenbieb?

De plantenbieb heeft een voorraad plantjes, stekjes, zaden en bloembollen die wachten op een nieuw huisje. Iedereen mag een plantje komen halen. Neem je ook weer iets mee terug? Zo blijft de plantenbieb goed gevuld. Het is een ruilkast, dus de plantjes zijn gratis. Tip! Schrijf er een briefje of kaartje bij met de naam van de plant en misschien nog een leuke wens voor de nieuwe eigenaar! Zo wordt het net een persoonlijk cadeautje.

Openingstijdens plantenbiebs

De plantenbiebs van Stad & Natuur zijn toegankelijk tijdens de openingstijden van de kinderboerderijen: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-16.30 uur.
TIP:Kijk ook eens op andere plekken in Almere, er zijn veel prachtige plantenbiebs te vinden!

Stad & Natuur doet graag mee om het groen in Almere met elkaar te ruilen. Iedereen heeft groene vingers en kan meedoen met deze ruil. Stekjes maken is namelijk helemaal niet moeilijk en je kunt het gewoon proberen!

Lees verder over de plantenbiebs en locaties van Stad & Natuur via de roze button.

TIP: Lees ook 11 manieren om te tuinieren met kinderen!

Stad & Natuur

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Openingstijden De plantenbiebs van Stad & Natuur zijn toegankelijk tijdens de openingstijden van de kinderboerderijen: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-16.30 uur. Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!