Wandelspelletjes voor kidsTerug naar het overzicht

Maak een ommetjes extra leuk voor de kids met deze 5 wandelspelletjes van Stad & Natuur!

5 spelletjes tijdens een wandeling


Wandelen saai? Met een spelletje tussendoor maak je een wandeling voor kinderen een stuk leuker. Wat dacht je van boomtikkertje of een potje natuurbingo? Wij hebben de 5 leukste wandelspelletjes voor je op een rij gezet. Je kunt op verschillende plekken in Almere ontzettend leuk wandelen, zoals in het Vroege Vogelbos. 

Boomtikkertje

Ieder kind houdt een boom vast, behalve de tikker. De kinderen verwisselen van boom en op dat moment mag de tikker proberen een ander kind te tikken. Wie als eerste af is, wordt de volgende tikker.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Dit spelletje is erg simpel en juist daarom perfect om op ieder moment te kunnen spelen. Zeker als je lekker buiten bent. De natuur is vol kleuren en details, maar die zie je vaak alleen als je écht goed kijkt. Met dit spelletje bekijk je de natuur met andere ogen. 

Blindemannetje

Doe bij een kind een blinddoek om en laat een ander kind of ouder het kind door het bos leiden. Spannend! Want wat kraakt er daar plotseling onder je voeten? Wat hoor je daar voor geluid in de verte? Een spelletje waarbij je alle zintuigen gebruikt. Tip: laat onderweg ook eens een boomschors voelen of een bemoste stam. Raden de kleine natuurfanaten wat het is?

Hutten bouwen

Bouw een hut in het bos, door takken te verzamelen en deze tegen een boom aan te zetten. Het dak maak je van afgevallen bladeren. Of laat de kinderen een hutje maken voor een bosdier of kabouter!

Natuurbingo

Download hier de lente-bingokaart van Stad & Natuur en vind alles in de Almeerse natuur. Wie heeft als eerste de kaart helemaal vol?

Klik op de roze button en lees ook de 5 wandeltips van Stad & Natuur!

TIP: Een onvergetelijk kinderfeestje in de natuur vier je bij Stad & Natuur Buitenfeestje Kemphaan!

Stad & Natuur

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!