Op avontuur in de natuur!Terug naar het overzicht

Volop avontuur en plezier in natuurgebied De Wieden!

Plezier met DIY gezinsavonturen in De Wieden

Gebruik je spierballen, sjouw met takken en bouw een hut. Maak een natuurschilderij of bak je eigen oliebollen van zand! Trek je oude kleren aan en kom lekker buiten spelen. Het kan allemaal in de speelnatuur van Oerrr!

Het Vlonderpad

Speel je graag een spelletje? Wat dacht je van een speurspel over het drijvende vlonderpad? In de winter is speuren extra spannend! Zie jij het eerst een reiger of een ree? Dit pad drijft op het natte veen. Kies als je durft ook het glibberige knuppelpaadje tussen het riet!
De route over de vlonders maakt bezoekers wegwijs in het landschap van De Wieden. Je komt langs de verschillende stadia van verlanding, van open water tot moerasbos. Onderweg kom je meer te weten over het werk van de boswachters, beschikbaar in tekst en braille.

Het Vlonderpad is een rondlopend pad van 0.94 km, dus verdwalen kan niet. De lengte van het wandelpad is ruim een kilometer. Voorheen was het een houten pad maar het is volledig vervangen door duurzaam materiaal. Nu is het pad ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen en voor mensen met een visuele beperking. Vanwege de helling van het bruggetje bij het begin en einde adviseert de boswachter dat rolstoelgebruikers een begeleider meenemen.

Het Laarzenpad

Ben je heel stoer en nieuwsgierig? Durf je jezelf het water over te zetten met een trekpontje? En houd je van struinen door de modder? Wil je wel eens lopen op drijvend land? Trek dan je laarzen aan! Ga op pad met de ontdek- en struinrugzak vol leuke opdrachten langs het laarzenpad. Met moddergarantie! Vergeet je kijker niet!
Het pad is 2,34 km lang en wij vonden het echt een avontuur zo op drijvend land!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof clubjespagina!

Bezoekerscentrum De Wieden

Beulakerpad 1
8326 AH Sint Jansklooster
Openingstijden
Open van dinsdag tot en met zondag van 12 – 16 uur.

Gesloten op eerste kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!