• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

BijensafariTerug naar het overzicht

Ontdek alles over de bij tijdens een bijensafari bij het MEC in Dronten, Natuurpark Lelystad en Schokland
Van april tot september zijn er Bijensafari’s, mits de buitentemperatuur tenminste 15 graden is. De tijdsduur is ca 5 tot 6 kwartier, waarbij je van alles leert en ziet van de honingbij. Een activiteit die leuk is voor jong en oud.

Wanneer je aan bijen denkt, denk je meteen aan honing. Terwijl ze van bloem tot bloem gaat om nectar te vinden, zorgt ze voor de bestuiving van ons groente en fruit. Meer bloemen voor de insecten = Meer eten voor ons. Jammer genoeg gaat het slecht met de insecten: 75% van de insectenpopulatie is verdwenen. We moeten weer zorgen dat er meer bloemetjes voor ze komen: in ons landschap, naast de weilanden en in onze tuinen.

Reden genoeg om je te verdiepen in de wereld van de honingbij en andere insecten, toch!

De Schokkerbij wil helpen mensen bewust maken van hoe dat samen gedaan kan worden.
Vrijwilliger Rob Triest uit Biddinghuizen geeft voorlichting aan bezoekers op WereldErfgoed Schokland, het MEC in Dronten en Natuurpark Lelystad, op basisscholen en soms op een markt of festival. Kom eens kijken op een bijensafari en je raakt geboeid door zijn verhaal.

SCHOKLAND
Op dit Werelderfgoed is De Schokkerbij begonnen, vandaar de naam “Schokkerbij”. Uniek hier zijn de enorme bloemenvelden, zodat de bijen eindeloos kunnen shoppen. Op dit moment zijn hier nog GEEN bijensafari’s. Wel is er een demonstratie korfvlechten tijdens de maandelijkse Schokker- en Geologiedag (1e zondag van de maand).

DRONTEN (huidige locatie voor BIJENSAFARI’S)
Bij het MEC in Dronten was een stukje land wat niet gebruikt werd. Rob Triest gaf bij dit museum demonstraties korfvlechten (oude ambachten) en zag kansen om een stukje natuur aan te leggen voor bijensafari’s. Elke zaterdag en tijdens het Stoomweekend (3e zondag van de maand) kun je voor beide activiteiten bij het MEC terecht. Kun je je ook meteen verbazen over alle oude techniek die hier te bezichtigen is. Groepen kunnen ook op andere dagen terecht (arrangement;op aanvraag).

LELYSTAD (NIEUW)
In 2019 mag De Schokkerbij ook gaan imkeren op het Vlindereiland in Natuurpark Lelystad. En nu is het zover dat het ook kan!

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof clubjespagina!

De Schokkerbij


Openingstijden zie website via de roze websitebutton Prijs zie website via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties! Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!