Luchtvaartmuseum AviodromeTerug naar het overzicht

Luchtvaartmuseum Aviodrome: De leukste vliegbestemming van Nederland!

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Ontdek bij Luchtvaartmuseum Aviodrome het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Aviodrome heeft meer dan 100 vliegtuigen en helikopters in de collectie. Van het eerste vliegtuig van Anthony Fokker (de ‘Fokker Spin’) tot en met de eerste straaljager die in de jaren 1950 door de Nederlandse Luchtmacht in gebruik werd genomen (de ‘Gloster Meteor’).

Kom alles te weten over de snelle ontwikkelingen in de ruimtevaart en waan jezelf een echte piloot in één van de vluchtsimulators. Vergeet niet om ook nog even in de hangaar te kijken waar de vliegtuigen worden gerestaureerd.

Stap aan boord van een echte Boeing 747, check hoe een straalmotor werkt, leer morsecode seinen in de radiokamer van de replica van het Schipholgebouw uit 1928 of leef je uit in één van de binnen- en buitenspeeltuinen.

Het hele jaar door worden er verschillende exposities en evenementen georganiseerd. Tijdens de schoolvakanties zijn er speciale kinderactiviteiten en is het museum óók op de maandagen geopend. Alle attracties en meer informatie over de rondvluchten vind je op de website. Klik hiervoor op de websitebutton. Speciale acties en activiteiten zoals de Kindervliegdagen vind je ook terug in onze Uitagenda!

Wil je samen met je vrienden en vriendinnen dit avontuur beleven? Vier dan je kinderfeestje bij Luchtvaartmuseum Aviodrome!

TIP: Neem een kijkje bij onze blogs voor nog meer toffe tips en activiteiten met en voor kinderen!

Aviodrome Lelystad Airport

Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Openingstijden Maandag: alleen tijdens de officiële schoolvakanties geopend.
Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00 uur.
Prijs kind (3 t/m 11 jaar) € 14,95. Volwassenen (12 jaar en ouder) € 17,95. Online korting mogelijk.
Mindervaliden € 12,95
Gratis met museumjaarkaart
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Showavond Horses on Stage

Showavond Horses on Stage

Op 24 mei organiseert het Almeersch Hippisch Centrum samen met Media Horses International een spectaculaire paardenshow voor alle leeftijden. Je kunt zelfs op de foto met de beroemde filmpaarden Silverstar en Whitestar!

Haal snel je tickets