Mechanisch erfgoed CentrumTerug naar het overzicht

Super tof museum met een zeer gevarieerde mechanische collectie in Dronten.
Het Mechanisch Erfgoed Centrum is een museum dat een collectie heeft met een grote diversiteit. Iedere bezoeker zal wat bekends van vroeger tegen komen. Je kan dan denken aan radio’s en tv’s, typemachines, huishoudelijk apparatuur, een bakkerij inventaris, maar ook veel oude gereedschappen en een bibliotheek met veel oude technische boeken. Er is een grote collectie verbrandingsmotoren, stoom miniaturen, opengewerkte motoren, stoommachines, walsen, landbouwmachines, motorboten, smalspoor treinen, metaalbewerkingsmachines, houtbewerkingsmachines, smederijmachines, drukkerijmachines, paternoster lift, draglines en een mahoniehouten mijnenveger van 1942. In de 60 meter lange vitrine kom je ook van alkes tegen.

De gehele collectie van het erfgoed is ondergebracht in de karakteristieke ‘Remise’, waarvan de staalconstructie afkomstig is uit Nijmegen. Het was voorheen een busremise. Op het MEC Museum is ze weer opgebouwd met nieuwe wanden en deuren, en een glazen voor- en achter pui. Het gehele dak is bedekt met mossedum. 

Het museum is elke zaterdag geopen van 10.00 tot 17.00 uur.

Het derde weekend van de maand is er stoomweekend op het MEC Museum. Verschillende stoommachines zijn dan onder stoom te bewonderen. Dan is het museum het gehele weekend geopend. 

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: Neem ook eens een kijkje in onze uitagenda!

MEC Museum Dronten

Dronterweg 29
8251 PA Dronten
Openingstijden Elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 
Elk derde weekend van de maand open op zaterdag en zondag
Prijs €5,00 per persoon Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs