Mechanisch erfgoed CentrumTerug naar het overzicht

Super tof museum met een zeer gevarieerde mechanische collectie in Dronten.
Het Mechanisch Erfgoed Centrum is een museum dat een collectie heeft met een grote diversiteit. Iedere bezoeker zal wat bekends van vroeger tegen komen. Je kan dan denken aan radio’s en tv’s, typemachines, huishoudelijk apparatuur, een bakkerij inventaris, maar ook veel oude gereedschappen en een bibliotheek met veel oude technische boeken. Er is een grote collectie verbrandingsmotoren, stoom miniaturen, opengewerkte motoren, stoommachines, walsen, landbouwmachines, motorboten, smalspoor treinen, metaalbewerkingsmachines, houtbewerkingsmachines, smederijmachines, drukkerijmachines, paternoster lift, draglines en een mahoniehouten mijnenveger van 1942. In de 60 meter lange vitrine kom je ook van alkes tegen.

De gehele collectie van het erfgoed is ondergebracht in de karakteristieke ‘Remise’, waarvan de staalconstructie afkomstig is uit Nijmegen. Het was voorheen een busremise. Op het MEC Museum is ze weer opgebouwd met nieuwe wanden en deuren, en een glazen voor- en achter pui. Het gehele dak is bedekt met mossedum. 

Het museum is elke zaterdag geopen van 10.00 tot 17.00 uur.

Het derde weekend van de maand is er stoomweekend op het MEC Museum. Verschillende stoommachines zijn dan onder stoom te bewonderen. Dan is het museum het gehele weekend geopend. 

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: Neem ook eens een kijkje in onze uitagenda!

MEC Museum Dronten

Dronterweg 29
8251 PA Dronten
Openingstijden In de wintermaanden (december en januari) gesloten
3 februari is de eerste openings dag weer, daarna zijn ze elke woensdag en zaterdag open van 10 tot 17 uur
Prijs Entreeprijs is 10 euro kinderen tot 12 zijn 5 euro, kinderen tot 2 gratis
voor groepen vanaf 20 personen kan er wel een afspraak gemaakt worden 
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!