• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Wandelroute ZeearendTerug naar het overzicht

Nieuwe vlonderpaden en een groot kijkscherm in de Oostvaardersplassen in Almere!

Ga jij wandelen in de Oostvaardersplassen? Aan de Lelystadse kant zijn onlangs nieuwe vlonderpaden geïnstalleerd. Volg bijvoorbeeld de 5 kilometer lange wandelroute ‘Zeearend’ over de vlonderpaden. Je komt dan ook langs het gloednieuwe kijkscherm waar je vogels kunt spotten. 

Wandelroute Zeearend leidt door de Driehoek, naar de rolstoeltoegankelijke observatiehut de Zeearend en langs vogelkijkscherm Wigbels Eiland. Daar heb je ruim 2,5 km vrij uitzicht over de Oostvaardersplassen!

Vanuit de zeearend hut kan je de grote grazers goed zien. Wanneer je de wandeling in de ochtend maakt, bestaat de kans dat je oog in oog komt te staan met een edelhert. In de Driehoek zoeken kiekendieven naar voedsel, sierlijk en laag zwevend boven de grond. In het riet en andere struiken heb je de kans om baardmannetjes, putters en rietzangers te zien en te horen. Ook leeft er een harem konikpaarden in het gebied.

Meer info? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Misschien vinden de kids deze speurtochten van Stad & Natuur in Almere ook wel heel leuk!

Nationaal Park Nieuw Land


Openingstijden Zie website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan