Natuurspeeltuin De PlekTerug naar het overzicht

Leef je uit in de mooie natuurspeeltuin De Plek in Almere Haven.
Spelen in waterrijk natuur voor jong en oud! In de periode van 2018 tot en met 2020 hebben vrijwilligers van het Zelfbeheer Hoekwierde e.o. op deze plek "De Plek" gerealiseerd. Een hoek voor natuurontwikkeling en natuurbeleving!

Het streven is om in dit mini natuurgebiedje een zo groot mogelijke biodiversiteit te krijgen. 

'De Plek' is op 14 maart 2020 officieel geopend door wethouder Hilde van Garderen. De Kwelplas is ontstoken door een plankier. Struweel en knotwilgen zijn aangepland ten behoeven van vogels en insecten! Er is een mooie vogel-kijkhut en een gave biodiversiteit boom met 40 appartementen!

De Plek kun je vinden in Almere Haven, bij de Velden, langs de dijk (tussen zilverstrand poort en zwemstrand haven). Als je bij Poort (zilverstrand) de snelweg afgaat en over de dijk naar haven rijd, dan ligt het halverweg de dijk aan de linkerkant. Te zien aan de grote paal met de ooievaar erop.

Kom jij een kijkje nemen op dit bijzondere plekje lekker in de natuur?

Tip: voor meer fijne natuurplekjes in de buurt, neem een kijkje op onze Eropuit-pagina

Natuurspeeltuin De Plek


Almere Haven
Prijs Gratis
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Ruik je ook het voorjaar met zon, de verse blaadjes aan de bomen en de mooi ruikende bloemen? Wij worden hier wel weer heel erg blij van! Op onze blogspagina is weer volop te lezen wat je kunt ondernemen in de Lente, zowel thuis als er even met het gezin op uit gaan!

Lente-inspiratie