• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Natuurspeeltuin De PlekTerug naar het overzicht

Leef je uit in de mooie natuurspeeltuin De Plek in Almere Haven.
Spelen in waterrijk natuur voor jong en oud! In de periode van 2018 tot en met 2020 hebben vrijwilligers van het Zelfbeheer Hoekwierde e.o. op deze plek "De Plek" gerealiseerd. Een hoek voor natuurontwikkeling en natuurbeleving!

Het streven is om in dit mini natuurgebiedje een zo groot mogelijke biodiversiteit te krijgen. 

'De Plek' is op 14 maart 2020 officieel geopend door wethouder Hilde van Garderen. De Kwelplas is ontstoken door een plankier. Struweel en knotwilgen zijn aangepland ten behoeven van vogels en insecten! Er is een mooie vogel-kijkhut en een gave biodiversiteit boom met 40 appartementen!

De Plek kun je vinden in Almere Haven, bij de Velden, langs de dijk (tussen zilverstrand poort en zwemstrand haven). Als je bij Poort (zilverstrand) de snelweg afgaat en over de dijk naar haven rijd, dan ligt het halverweg de dijk aan de linkerkant. Te zien aan de grote paal met de ooievaar erop.

Kom jij een kijkje nemen op dit bijzondere plekje lekker in de natuur?

Tip: voor meer fijne natuurplekjes in de buurt, neem een kijkje op onze Eropuit-pagina

Natuurspeeltuin De Plek


Almere Haven
Prijs Gratis
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomerse uitjes en avonturen

Zomerse uitjes en avonturen

Wiehoeee, zomervakantie! Natuurlijk hebben we een blog voor je klaargezet met de leukste uitjes voor deze vrije dagen. Boordevol gezellige, leuke en zomerse uitstapjes voor jou en je kind. Ontdek de beste vakantie-uitjes in Flevoland.

Geen tijd te verliezen!