De OostvaardersTerug naar het overzicht

Bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders kun je dieren zien vanuit het uitkijkpunt en lekker lunchen.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten is een perfecte plek voor een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen en Nationaal Park Nieuw Land! Elk seizoen valt er iets te beleven.

In het Natuurbelevingscentrum draaien informatieve films, is een expositie en er is een zeer gevarieerd programma van (natuur)activiteiten voor jong en oud. Het bezoekerscentrum van Stad & Natuur is ook het startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Bewonder grote kuddes Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en bijzondere vogels.

Kinderen vermaken zich in de Oostvaardersplassen bijvoorbeeld met de Wijze Uilenspeurtocht! Aagje de Uil is de hoofdpersoon en neemt de ze mee langs de dieren en planten van de Oostvaardersplassen. Het is een gratis kinderspeurtocht, waarbij iedere speurneus na afloop een houten medaille ontvangt.

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton!

TIP: Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof kinderfeestjespagina!

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders

Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Openingstijden ma t/m zo van 10.00-17.00 uur geopend. Prijs Gratis. Tijdens activiteiten en evenementen kan een kleine bijdrage gevraagd worden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Eropuit!

Eropuit!

Zin in een tof uitstapje in Flevoland? Van musea en theaters tot boswandelingen, speelplekken en vakantiekampen.

We hebben een hoop leuke uitjes in en om Flevoland verzameld.

Bekijk snel onze Eropuit-Pagina!