Ontdek UrkTerug naar het overzicht

Er is heel veel te beleven en te ontdekken op Urk!
Op Urk is echt heel veel meer te doen dan je wellicht zou denken! Je hebt wel meer dan een dag nodig om alles te ontdekken, bekijken, ervaren, en noem maar op. Ga dus eens een dagje op pad of maak er een lekker lang weekend van! 

Cultuurroute

Tijdens deze route beleef je echt het eiland gevoel. Je gaat op ontdekking over het voormalige eiland. Onderweg krijg je leuke opdrachten die uitgevoerd moeten worden waaronder het zingen van het Urker Volkslied, touw knopen en het kleden in de klederdracht! De route gedaan? Dan ben je een echte eilandbewoner en krijg je een diploma!
Route kan door gezinnen worden gedaan: basispakket: 35,00 (max 2 volwassenen en 3 kinderen) Kind extra: 3,50
Duur: ca. 2 uur

Inburgeringstocht

Op een leuke manier kennis maken met de Urker cultuur? Dan kan via de Inburgeringstocht! De gids gaat samen met (een aangewezen) teamcaptain door het oude Urk. Onderweg moeten er diverse leuke, leerzame maar ook hilarische (groeps)opdrachten gedaan worden om zo punten/letters te verzamelen om tot een juiste oplossing te komen! Kosten tot maximaal 8 personen: 95,00

 

Wat dacht je van een Ginkiestocht, mee doen aan een (W)Eiland-Rally, beklim de 18 meter hoge vuurtoren en geniet van een prachtig uitzicht, bezoek hett museum dat sinds 1989 gevestigd is in het voormalige gemeentehuis en krijg een indruk van de leefomstandigheden van de Urkers in vroegere tijden.

Via de roze websitebutton kun je alles op de site vinden en check ook regelmatig onze uitagenda

Denk er aan dat bij veel bezienswaardigheden vooraf reserveren gewenst is!

Tip: Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste updates.

TouristInfoUrk

Dormakade 1
8321 EM Urk
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs