• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Ontdek UrkTerug naar het overzicht

Er is heel veel te beleven en te ontdekken op Urk!
Op Urk is echt heel veel meer te doen dan je wellicht zou denken! Je hebt wel meer dan een dag nodig om alles te ontdekken, bekijken, ervaren, en noem maar op. Ga dus eens een dagje op pad of maak er een lekker lang weekend van!

Speurtocht Groeten uit Urk

Je gaat op pad met een set ansichtkaarten waarop een deel van een bezienswaardigheid staat ingezoomd. Je zoekt de juiste locatie om dan een foto te nemen van de ansichtkaart zodat deze als een puzzelstukje in het geheel past. Set kaarten € 4,50. Voor de kinderen is er een makkelijkere set te koop.

Wandel en doeboekje

Urk op eigen gelegenheid verkennen? Dat kan met het vernieuwde Wandel- & Doeboekje.
Vertrek vanaf Tourist Info Urk voor een wandelroute van circa 3,5 kilometer. In dit boekje vind je naast de uitgeschreven route ook verschillende opdrachten en interessante tips en weetjes.
Naast deze route vind je in dit boekje ook de 5- en 12,5 km routes ‘Wonder van Urk’. Liever op de fiets Urk en de omgeving verkennen? In dit boekje vind je ook de Zuiderzee-Eilandenroute (42 km) en de Zeebodemroute (62 km).

Cultuurroute

Tijdens de Cultuurroute voer je verschillende opdrachten uit, zoals het leggen van een vissersknoop, het Urker dialect leren, klederdracht herkennen, puzzels oplossen en nog veel meer. Een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen. Als de opdrachten goed uitgevoerd zijn ligt er een Urker diploma klaar! € 40 per groep.

Maar er is nog veel meer te doen op Urk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Ginkiestocht, mee doen aan een (W)Eiland-Rally of beklim de 18 meter hoge vuurtoren en geniet van een prachtig uitzicht!

Via de roze websitebutton kun je alles op de site vinden en check ook regelmatig onze uitagenda!

Tip: Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste updates.

TouristInfoUrk

Dormakade 1
8321 EM Urk
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan