• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12x de lekkerste ijssalons in Friesland

14 mei 2024
Lekker weer, zonnetje erbij! Een ijsje halen is áltijd feest! Wij zochten voor jou dé kidsproof topadresjes op. De mooiste terrasjes en de leukste plekjes, zodat jij er ook lekker bij zit.
de lekkerste ijssalons in Friesland

1. Boereiis | AkkrumBij deze geweldige ijsboerderij maken ze het ijs met verse melk van de koeien in de naastgelegen stal. WOW! Daarnaast kun je heerlijke koffie krijgen en lekker op het terras neerstrijken, terwijl de kids zich vermaken op de airtrampoline of in het speeltuintje. Je kunt bij Boereiis Akkrum ook boerderij rondleidingen doen en even in de stal gluren! 

2. IJsboerderij Margje 24 | Workum

Ook bij IJsboerderij Margje 24 komt de melk voor het ijs rechtstreeks uit de stal. Met name het oog voor de natuur en de aarde die wij in bruikleen hebben, is belangrijk bij het proces van ijs maken. Gezellige zitjes én een speeltuin, maken dit uitje compleet! Je kunt het ijs van Margje 24 ook vinden in de ijssalons in Leeuwarden, Sneek, Workum & Bolsward

3. IJsboerderij de Bûterkamp | Oudemirdum

Oudemirdum is op zichzelf al een heel schattig dorpje, waar je zeker ook even moet gaan kijk bij bezoekerscentrum Mar & Klif. Of maak een wandeling door het Rijsterbosch. Als je vervolgens nog een ijsje gaat halen bij biologische ijsboerderij de Buterkamp, waar ze met romige melk heel veel smaken ijs maken, dan heb je ongetwijfeld een dag met een gouden randje!

4. 't Koepelbos | Oldeberkoop

Zelf durven ze te beweren dat het waarschijnlijk het beste ijs is wat je ooit hebt geproefd. Wil je dit zelf testen? Ga dan naar Oldeberkoop en vergaap je aan de vele smaken ijs. Rabarber, mint of pannenkoekenijs met aardbeienjam. Ja echt! Achter 't Koepelbos vind je een hertenkamp en speelbos.

5. De IJsfabriek | Joure

Ambachtelijk ijs haal je bij De IJsfabriek Joure. Met 24 smaken in de vitrine een topper onder de ijssalons. Leuk te combineren het een kinderspeurtocht door Museum Joure.

Contact - De ijsfabriek Joure

6. Theetuin Westhem | Westhem 

Theetuin Westhem ligt aan een fietsknooppuntroute, waardoor het de ideale tussensop voor tijdens een fietstocht met het gezin. Op het terras kun je hier genieten van wat lekkers van de plaatselijke Bakkerij Popma of van een heerlijk ambachtelijk ijsje van De Saks. Daarnaast is er hier ook nog eens een fijne speelplek voor de kids!

Theetuin Westhem - Ambachtelijk ijs van De Saks.

7. De IJstuin | Dronryp 

De IJstuin in Dronryp is een combinatie van een ijssalon, een theetuin en een chocoladewinkel met dieren erbij. Super leuk om te bezoeken met het gezin! Voor de kids is er een enorme zandbak om in te spelen. 

8. La Venezia | Leeuwarden

Sinds 1934 wordt bij La Venezia het ijs bereid volgens de recepten van opa Talamini. Ze maken hier heerlijk ijs in allerlei traditionele en bijzondere smaken. Dat is lekker!

9. IIskâld | Lemmer

IJssalon IIskâld is een echt familiebedrijf in Lemmer. Al het ijs wordt zelf gemaakt met de beste ingrediënten, geïmporteerd uit Italië. Al het ijs is dagvers en dat proef je!

10. Anne-Famkes Pleats | Stiens

Anne-Famkes Pleats is een super fijne plek in Stiens. Ze verkopen hier heerlijk ambachtelijk ijs en zowel binnen, in de schuur, als buiten hebben ze fijne hoekjes om te zitten. Daarnaast kunnen de kinderen lekker springen op de trampoline, spelen in de zandbak of een rondje rijden op de skelter.

11. Kaasboerderij Ameland | Hollum

Midden in de groene uitgestrekte weilanden tussen Hollum en Ballum staat Kaasboerderij Ameland. Er worden hier heerlijke Amelander kazen en boeren ijs gemaakt. Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met verse Amelander melk. 

De Geele Bosch - De leukste boerderijcamping van Friesland

12. De Geele Bosch | Oldeholtwolde

Boerderijcamping de Geele Bosch is een fijne camping dat grenst aan het bos. De camping is super geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die kennis willen maken met het boerenleven. Op de camping is genoeg te beleven. Zo verkoopt de boerderijwinkel ambachtelijk boerderij-ijs. Er is schepijs en ook heerlijk softijs. 

13. W'iis | Dokkum

IJsmaker Wiebe volgde zijn opleiding in Bologna. Een echte Italiaanse ijsmaker dus! Niet alleen kun je hier een heerlijk schepijsje halen, Wiebe maakt ook prachtige ijstaarten. 

 

Na het ijsje zin in een leuk boerderij-uitje? Check dan HIER onze favoriete boerderij-uitjes in Friesland!