icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

De leukste pluktuinen van Fryslân

27 maart 2021
Wat superleuk is om te doen samen met je kids, is fruit of bloemen plukken. Lekker wandelen en kletsen door de natuur en ondertussen de mooiste bloemen of het lekkerste fruit plukken. We hebben de leukste pluktuinen op een rijtje gezet.
De Bascule Pluktuin
Wat is er nou leuker om samen te doen, lekker je eigen eten plukken! En mooie bloemen voor op de keukentafel thuis of voor beppe. Bij de Bascule in de Hommerts krijg je een mand en schaar om vervolgens in de tuin zelf de bloemen te plukken die jij mooi vindt. Van de geplukte bloemen kun je een veldboeket laten maken. De pluktuin in Hommerts is in het lente- en zomer- en herfstseizoen geopend. Dit wordt een superleuke dag!Fruitpluktuin Frytsjam
Dagelijks kun je naar Frytsjam in Twijzel van mei t/m september. Bel wel even van te voren om te horen of er genoeg fruit hangt, dat voorkomt teleurgestelde kinderkopkes. Er staan ook prachtige beelden in de pluktuin, en de ruimte in deze mooie tuin geeft vrijheid! Back to basic en zo leer je kids waar eten vandaan komt op een te gekke manier! De entree is gratis, het geplukte fruit wordt gewogen en dat reken je af. Veel plukplezier!


De Hagen Haulerwijk
De Hagen is een ecologische zelfplukboomgaard. Tijdens het plukken, van ongeveer juni tot oktober, van het fruit valt er veel te leren en zeker bij De Hagen want ze hebben super veel soorten fruit: appels, peren, bramen, kiwi, bessen, framboos, aardbeien, walnoten, kastanjes, blauwe bessen en nog veel meer. Neem zelf wat bakjes mee, maar ook een paar laarzen. Deze zijn erg handig want het gras is vaak nat. Door de verschillende momenten waarop het fruit rijp is, duurt het oogstseizoen langer. Superleuk voor de bezoekers, want dan valt er bijna altijd iets te plukken. Laat even weten via de mail of geef een belletje wanneer je langs wil komen.Pluktuin Ravenswoud
Van juni tot oktober pluk je hier je mooiste boeket! Dit is de pluktuin van Nina en wat heeft ze het prachtig gemaakt. Met je eigen emmer en schaar ga je op pad om 20 stelen te plukken. Met 20 stelen maak je een prachtig vol boeket bloemen. Door de breed en strak aangelegde paden is het super makkelijk om bij de bloembedden te komen en ook fijn met kids. Nina geeft persoonlijk advies over je boeket als je het leuk vindt. Snel naar Ravenswoude!
HUP, nei bûten! Want daar wordt het hele gezin blij van. 

Plukse!