Met je blote voeten!

24 juli 2023
Deze zomervakantie waren wij bij Blotevoetenpad Gaasterland. Wat een avontuur! Met vieze voeten en een heerlijk vrij gevoel kwamen wij terug van de wandeling. Echt heel leuk om te doen!
Blotevoetenpad Gaasterland in Friesland
Hou je van natuur, avontuur en plezier? Dan moet je zeker eens naar Blotevoetenpad Gaasterland gaan! Dit is een bijzonder pad van anderhalve kilometer lang, waar je op je blote voeten allerlei verschillende ondergronden en uitdagingen tegenkomt.Van dennenappels en modder tot boomstammen en sloten, je voelt het allemaal onder je voeten. Het is een geweldige manier om de natuur te ontdekken en te beleven.Wij zijn er laatst geweest. Het Blotevoetenpad ligt naast Speelpark Sybrandy’s, dus dat is een leuke combinatie. Een kaartje voor het Blotevoetenpad is € 4,50 pp.Het pad volgen langs allerlei leuke en leerzame borden, die ons meer vertelden over het unieke kustlandschap van Gaasterland. We leerden over de geschiedenis, de cultuur en de natuur van dit gebied.We zagen ook een preekstoel als uitkijkpunt, een knuffelboom en een monument voor een vliegtuig dat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort. Ondertussen loop je met je blotevoeten steeds over een ander ondergrond: denneappels, blubber, gras, een balk en nog veel meer.Na een avontuurlijke wateroversteek trek je jezelf met een vlot naar de overkant.
Vervolgens loop je over de dijk het IJsselmeer in voor een korte stukje door dit Natura 2000 gebied. Er is een touw waar je je aan vast kunt houden en de diepte is maximaal 50 cm. Liever geen natte voeten? Volg dan de ‘droge voeten’ route. Ben je een echte "deardevil"? Probeer dan aan de overkant (en terug) te komen over touw en blokken via een korte survivalbaan.

 

De beweegbare stapstenen zijn nieuw en vet! Je stapt van steen naar de steen. De ene steen blijft op dezelfde hoogte, maar de andere steen zakt een stukje onder water, spannen! Het blotevoetenpad heeft veel mooie uitzichtpunten waar je ver over het weiland kunt kijken of over het prachtige IJsselmeer. Ga even lekker in de hangmat liggen en geniet van het mooie uitzicht. Een mooi plaatje!Aan het eind van het pad konden we onze voeten afspoelen bij een kraantje of nog even lekker zwemmen in het IJsselmeer bij De Hege Gerzen. Daar konden we ook iets eten of drinken op het terras of in het restaurant. We waren wel toe aan wat lekkers na al dat lopen! Een andere leuke tip is even een kwartiertje in de auto naar Paviljoen ’t Mar. Een nieuwe hotspot met terras en uitzicht op het IJsselmeer waar vaak kite surfers op het water zijn.

We hebben een fantastische dag gehad bij Blotevoetenpad Gaasterland. Het is echt een uniek en gezellig pad waar je de natuur op een andere manier kunt ervaren. Het is ook een leuk en actief uitje voor jong en oud. We raden het iedereen aan die houdt van natuur, avontuur en plezier! Naar de website