De leukste Sinterklaas uitjes in Friesland

6 november 2023
Jippie! Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent: veel pepernoten eten, schoentje zetten en verlanglijstjes maken. Natuurlijk is het voor de kids heel erg spannend. Wil je deze tijd een beetje éxtra magisch maken, dan hebben wij een paar toffe uitjes en ideëen voor je!
Sinterklaas uitjes in Friesland

1. Het Sinterklaashotel in Heerenveen

Het Posthuistheater is omgebouwd tot Sinterklaashotel. Kinderen kunnen hier op 26 en 27 november het Sinterklaashotel in en een handje schudden met Sinterklaas (gratis toegang) en op zondag voor maar EUR 2,50 naar de korte voorstelling kijken! Posthuis theater.

Sinterklaashotel Heereveen


2. Pietendorp in Enkhuizen

Dit is zó leuk! Het Zuiderzeemuseum in Noord-Holland is omgebouwd tot Pietendorp. Het hele buitenmuseum staat in het teken van pietjes. Pakjespieten, de stal van Ozosnel en zoveel meer! Echt een heerlijke dag uit! Pietendorp 2023.

pietendorp enkhuizen

3. Sinterklaashuis in Surhuisterveen

Het Sinterklaashuis in Surhuisterveen is dit jaar op 3 zaterdagen te bezoeken. Kom je ook? 

4. De werkkamer van Sinterklaas in het Fries Scheepvaart Museum. Deze is nieuw dit jaar! Ontdek alles over de goedheiligman en zijn band met de scheepvaart in de Pakjesboot-12 route van het Fries Scheepvaart Museum. En vergeet niet een kijkje te nemen in zijn werkkamer aan boord!

5. Intochten
We hebben alle intochten voor je verzameld, je vindt ze hier: De leukste Sinterklaasintochten in Friesland.

Kijk voor alle Sinterklaas uitjes op datum in onze Uitagenda!