Fries Scheepvaart MuseumTerug naar het overzicht

Fries Scheepvaartmuseum in Sneek heeft een eigen kindermuseum! Ben jij er al geweest?

Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is een perfect uitje voor gezinnen! 

De grootste zaal van het museum is namelijk speciaal gereserveerd voor kinderen. Niet gek dus dat dit museum het beste Kidsproof museum van Fryslân is geworden in 2023! In dit interactieve kindermuseum kun je spelen in een zeilschouw, een echt vlot bouwen, de werking van katrollen ontdekken en wegdromen in de onderwaterwereld. Of doe een van onze digitale games en leer spelenderwijs van alles over de scheepvaart. Probeer of je een skûtsje kunt trekken en waan je een echte Viking door je te verkleden en mee te roeien op het schip.

Om de ervaring compleet te maken is het leuk om te beginnen met een speurtocht door het museum. Voor kinderen vanaf 4 jaar is ‘Zeemeerminnen en piraten’ het meest geschikt. Je gaat geheel in stijl en met bijpassende spulletjes om alle opdrachten te maken. Heb je de code van de schatkist gekraakt? Dan kun je een beloning halen bij de museumbalie. Voor oudere kinderen (vanaf 8 jaar) is er de Schatkistjesroute, en de Vikingtour heeft opdrachten op verschillende niveaus dus leuk voor het hele gezin. Is je kind dol op stickers plakken? Dan is de Stickertour (vanaf 3 jaar) gegarandeerd een succes!

Kom je snel langs? Klik even door naar de website via de roze websitebutton! 

Na je museumbezoek nog ergens een hapje eten? Kijk dan eens bij onze Uit Eten tips!

Fries Scheepvaart Museum

Kleinzand 16
8600 AD Sneek
Openingstijden Ga hiervoor naar de website. Prijs Ga hiervoor naar de website. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!