Kameleondorp TerherneTerug naar het overzicht

Kameleon Terherne, daar komen verhalen tot leven! Beleef daar de avonturen van Hielke en Sietse.

Stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon! Vaar mee in de Kameleon en word lekker vies op het Avonturen Eiland. Kom wanneer je wilt, je bent de hele dag welkom! 

Boerderij
De kans is groot dat je je dagje Kameleon begint in onze Kameleonboerderij. Hier is Lenten levensecht nagebouwd en waan je je in de wereld van Hielke en Sietse. In de Kameleonboerderij hebben we ook een ware bioscoop met de nieuwste Kameleonfilm de Kameleon op schattenjacht. Deze film duurt ongeveer 20 minuten.

Rondvaart
Tijdens de rondvaart nemen een Lentenaar en een schipper je mee aan boord van een boerenpraam die geduwd wordt door de kameleon (of misschien de Hiesie). Tijdens deze tocht vertelt de Lentenaar van alles over de Kameleon: Zowel de boeken, films en de TV-serie komen aan bod. Je vaart door een prachtige omgeving in het hart van de Friese meren. Onderweg is het ook goed opletten geblazen, aan de oevers van de poelen staan aanwijzingen waarmee je de vaarspeurtocht op kan lossen. De tocht duurt 3 kwartier tot een uur afhankelijk van of je afstapt op het eiland of niet.

Avontureneiland (vanaf mei)
Op het Kameleoneiland is van alles mogelijk. Probeer over de sloot te zwaaien of te polsstokspringen. Trotseer het trekvlottenpad en kom droog over de drijvende pompeblêden. Neem tot slot een frisse duik in de schone Poelen. Tevens is het mogelijk om een roeibootje te pakken en zelf een blokje om te gaan. Wees niet bang om goed smerig te worden en bewandel de moeraspaden. Er is een kleine horeca (de Opkikker) aanwezig op het eiland. Er worden pannenkoeken en broodjes knak gebakken op open vuur en er is koffie/thee/frisdrank en koek. De minimale leeftijd die wordt aangeraden voor het eiland is 6 jaar.

Wil je alleen de Kameleonboerderij bezoeken of mee op de rondvaart? Ook dit is, afhankelijk van vraag naar onze andere arrangementen, mogelijk. LET OP: vanaf mei kan je naar het Avontureneiland!

Voor jong en oud biedt Kameleon Terherne een te gekke dag vol plezier, beleven en ontdekken.

TIP: voor de Kameleonboerderij zit Pannenkoekenrestaurant De Roos (met terras).

Ga naar de website voor meer info en reserveren via de roze websitebutton.

Nog even lekker eten in de buurt? Check de kidsproof restaurants.

Kameleon Terherne

Koailân 2
8493 LA Terherne
Openingstijden Kijk voor de openingstijden op de website. Prijs Zie voor de kosten op de website. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!