icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Speelnatuur op SchierTerug naar het overzicht

Schiermonnikoog heeft onwijs veel leuke plekken om buiten te spelen, midden in de natuur!

De leukste plekjes om te spelen in de natuur kun je op Schiermonnikoog vinden langs het Cornelis Visserpad en in het gebied tussen het speelbos, het Hazenweitje en de Berkenplas. 

Het speelbos van Speelnatuur
In het speelbos van Speelnatuur is er veel te beleven voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Je kunt hier ook nog eens heerlijk picknicken! Ga met de kids op zoek naar de boomhut, loop door de griezelgreppel, speel met water bij de waterpomp, bouw een zandkasteel en nog veel meer! 

De Kreukelkaart
Voor de wat oudere kids kun je een Kreukelkaart halen bij het dichtsbijzijnde VVV-kantoor, de Berkenplas of het bezoekerscentrum. Met deze kaart op zak kun je extra opdrachten uitvoeren en weet je binnen no time alle leuke speelplekken tussen het bos en de Berkenplas te vinden. Beklim bomen, loop het blinddoek pad, balanceer op boomstammen boven de sloot, bereik het eilandje van de plas met de trekpont of neem een duik in het water. 

Familieroute Berkenplas
Deze route is voor iedereen die de natuur op Schiermonnikoog wilt verkennen toegankelijk. De route is ontwikkeld voor bezoekers met een beperking en loopt langs het speelbos, de Berkenplas en de speelnatuur. Ook ideaal om te bewandelen met een kinderwagen dus! 

Wil je meer weten over het speelbos, de kreukelkaart of de Berkenplas? Klik dan op de roze button! 

Natuurmonumenten

Prins Bernhardweg 1
9166 SH Schiermonnikoog
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

September is KINDERFEESTJES maand!

September is KINDERFEESTJES maand!

Kom maar op met die feestjes! Maar dan wel een leuke en originele graag. Wij hebben een hele lijst met inspiratie voor je.

Ik wil wel ideeën opdoen