• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5 tips om lekker te eten in ’t bos

20 mei 2024
Met dit weer is het fijn om lekker het bos in te gaan, daarom zetten we onze 5 favoriete plekjes in het bos mét kindvriendelijke eetgelegenheden onder de bomen voor je op een rij.
Leuke hotspots om te eten met kinderen
Bij de Tuinman, Hilversum
Midden op de Hoorneboegse hei in het bos ligt op een fantastische plek 'Bij de Tuinman'. Geniet heerlijk in de tuin onder de bomen, naast de moestuin van biologische gerechten en tuincocktails. Na of juist voorafgaand aan een wandeling over de hei, is dit echte een ideale plek om van het leven te genieten.

Buiten in de Kuil, Lage Vuursche
Superleuke tip! Aan de rand van de Kuil van Drakensteyn vind je dit huiskamerrestaurant. Je kunt hier met je kinderen heerlijk wandelen, fietsen, spelen en natuurlijk lekker eten en drinken. Kom op je mountainbike en neem je voetbal mee. Ga op zoek naar beestjes (bijv. boskikkers) en schatten uit de natuur.

De Generaal , Baarn
Restaurant ‘De Generaal’ grenst aan het populaire wandel- en fietsgebied het Baarnsche Bos. Dit is tevens het startpunt van de fantastische Kroontjeswandeling, met een toffe audiotour voor de kids! Na afloop kun je heerlijk eten bij De Generaal. Hier vind je ook allerlei lekkers voor de kinderen op het menu!

Restaurant Brambergen, 's-Graveland
Vroeg in de morgen komt hier het boerenbrood vers binnen, de koffiebonen geuren en de deur staat elke dag open! Terwijl kinderen klimmen in de woeste oerrr-tuin van beuk en eik, vult het stoere restaurant zich met buitenmensen. Een prachtige plek om het wandelen en eten te combineren. De kinderen spelen hier heelijk buiten in de natuurspeeltuin van Natuurmonumenten én aan de voorkant van het restaurant.

’t Hooge Erf, Baarn
Dit fijne theehuis is een ideale plek om lekker te lunchen of borrelen, je bent weg van de drukte en toch dichtbij! Rondom het theehuis ligt een terras met houten banken en tafels. In de zomer blijft het er heerlijk koel. Náást het theehuis ligt het Klimbos! Voor ouders en kinderen die wel van een stoere uitdaging houden!

’t Jagershuis, Lage Vuursche
Check de natuurspeeltuin en pannenkoeken bij ’t Jagershuis in Lage Vuursche. De fijne natuurspeeltuin met waterpomp en zand is een heerlijke plek om lekker te kliederen. En voor de wat oudere kinderen zijn er uitdagende slinger- en evenwichtsobjecten in natuurlijke stijl. Zij zullen zich niet vervelen.

Eet smakelijk en vooral veel plezier!
Groet,
Maud


Tip: lees en bekijk hier meer blogs en videoblogs met uittips in 't Gooi

Naar de website