Eng monsterTerug naar het overzicht

Ben je bang voor monsters of durf je deze wel te knutselen?
Wat heb je nodig?
Voor deze knutsel heb je piepschuim vulmateriaal nodig dat vaak in pakketjes wordt gebruikt. Dit vulmateriaal is groen, maar iedere kleur is natuurlijk goed. Verder heb je groen en rood papier nodig, een rood stukje vilt, een rode pijpenrager, gekleurde wiebeloogjes, lijm en een schaar. 

Hoe maak je dit monster?
Plak de piepschuimen stukjes in een 'monstervorm' op het het papier. Plak er twee oogjes op. Knip twee stukjes van de pijpenrager af, plak op ieder uiteinde een oogje en steek deze net boven de ogen tussen de stukjes piepschuim. Waarschijnlijk blijven ze vanzelf goed zitten, gebruik anders een beetje lijm.

Knip de handjes uit het rode papier en plak deze vast. De tong maak je van een rood stukje vilt, waar je een groen stukje papier opplakt. Ook de tong kun je waarschijnlijk makkelijk vastklemmen tussen de stukjes piepschuim.

Knip tenslotte het groene papier in een grillige vorm rond het monster uit en je kunstwerkje is klaar.

P.s. Op Kidsproof.nl zijn trouwens heel veel leuke (creatieve) clubjes bij jou in de buurt te vinden.

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Op vakantiekamp gaan is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken.

Of je nu gek bent van paarden, sporten, science of een echte waterrat bent, er is altijd een zomerkamp dat bij jouw kind past.

Naar het aanbod