Ruilen voor een ei?Terug naar het overzicht

Bij dit spel ga je proberen een ei te ruilen voor iets groters; een aanrader voor grotere kinderen (8+)!
Voorbereiding:
Voor dit spel heb je een aantal eieren nodig.

Het spel:
Verdeel de kinderen in tweetallen. Wanneer je veel kinderen hebt, maak je de groepjes groter. Zorg ervoor dat je niet meer dan 4 teams hebt. Geef ieder team een ei. Zorg er ook voor dat in ieder team minstens 1 kind een horloge om heeft.

Stuur de teams de buurt in met de opdracht het ei te gaan ruilen voor iets dat groter, mooier of duurder is. Ze mogen hiervoor aanbellen bij mensen in de buurt. Het nieuw verkregen voorwerp mogen ze ook weer proberen te ruilen bij andere mensen in de buurt. Na een uur moeten de kinderen terug zijn. Welk team heeft er dan het grootste, duurste of mooiste voorwerp?

Tips:
- Geef ieder team een eigen stuk van de buurt, bijvoorbeeld een aantal straten, zodat buren niet meerdere keren dezelfde vraag krijgen. 
- Geef de kinderen instructies mee hoe ze de mensen beleefd en vriendelijk kunnen aanspreken. Zo blijft het spel ook voor je buren leuk.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Januari 2022

Januari 2022

De scholen zijn weer van start! Fijn dat de kindjes weer naar school kunnen. Voor na school en in de weekenden verzamelen wij natuurlijk weer gewoon de leukste tips bij jou in de buurt.

Eropuit tips