DramatherapieTerug naar het overzicht

Dramatherapie is een behandelvorm die zich richt op psychische, sociale en/of emotionele problemen
Negatief zelfbeeld, gepest worden, moeite met grenzen aangeven, gedragsproblemen, moeite met voelen van emoties.

Het doel is om deze problemen op te heffen, overwinnen, onderkennen, verminderen of accepteren (uit de beroepscode van de NVDT).

Spelenderwijs werkt het kind aan zijn of haar problematiek. Spel en bewegen is wat het kind leuk vindt dus vanuit deze kracht daag ik de kinderen uit te werken aan hun persoonlijke blokkades. Deze uitdaging zal vaak onbewust soms bewust (leeftijdsgeboden) plaatsvinden. Kinderen ervaren spelplezier, groei, confrontatie, acceptatie en kracht. Door een gepaste begeleiding zullen de kinderen in staat zijn om zich op een veilige manier te kunnen ontwikkelen.

Dramatherapie speelt in op een langer proces, waarbij er vermoedt wordt dat er een dieper oorzaak van het probleem aanwezig is. Kinderen zijn in behandeling en krijgen niet een training waarbij handvatten worden aangeboden, maar zullen procesmatig andere systemen en gedragingen integreren, blokkades opheffen of werken aan acceptatie en omgaan met.

Meer informatie
Kijk op de website www.pakketjeplezier.nl voor meer informatie over beschikbaarheid, kosten, vergoedingen en neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Locatie
De behandeling kan (in overleg) wellicht op school plaats vinden, in de werkruimtes van pakketje plezier of bij behoefte thuis.

Pakketje Plezier

Neuweg 270
1215 JG Hilversum
Openingstijden zie website
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas in 't Gooi

Sinterklaas in 't Gooi

Vanaf zaterdag is Sinterklaas weer in ons land... dit jaar anders dan anders, maar dat hoeft niet minder leuk te zijn! Check onze thuistips en lokale activiteiten die wél door gaan

Sinterklaas tips