J. v. RijckenborghschoolTerug naar het overzicht

Een algemeen bijzondere basisschool in Hilversum waar kinderen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen.

De Jan van Rijckenborghschool in Hilversum is een algemeen bijzondere basisschool. Kinderen kunnen zich hier in vrijheid ontwikkelen tot zelfbewuste en open individuen die vol vertrouwen hun weg door het leven kunnen gaan. 

Rozenkruis
De Jan van Rijckenborghschool is onderdeel van de Stichting Scholen van het Rozenkruis. Het is een kleinschalige basisschool. 'Leren met Hart, Hoofd en Handen' is hier het uitgangspunt. Er worden cognitieve vakken zoals taal en rekenen gegeven, maar dit zijn niet de enige belangrijke vakken. Ook projectonderwijs en creatieve vakken zoals beeldende vorming en muziek zijn belangrijk bij de Jan van Rijckenborghschool. Zo doen alle kinderen aan het einde van het schooljaar mee aan de slotmusical die volledig door de kinderen en het team zelf wordt gemaakt. 

Spirituele ontwikkeling
Er is veel aandacht voor de spirituele ontwikkeling van de kinderen bij de Jan van Rijckenborghschool. Kinderen zijn van nature nog in verbinding met hun spirituele kern. Ze leven zelf nog in het grote 'waarom?' Daarom hebben kinderen een omgeving nodig waarin het deze openheid kan behouden. Een kind kan zich zo ontwikkelen op een manier die dicht bij hem zelf ligt en leert het vertrouwen op keuzes die voortkomen uit zijn diepste verlangens. 

Meer informatie
Wil je meer weten over de Jan van Rijckenborghschool? Klik dan op de roze button. 
Je kunt natuurlijk ook altijd een kennismakingsafspraak maken met directeur Jannie Razenberg via 035 6832913 of neem direct contact op via de groene button!

Jan van Rijckenborghschool

’s Gravesandelaan 15
1222 SX Hilversum
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen. Check onze zomertips!

Eropuit tips