Restaurants met speeltuin én terras in het Gooi!

8 januari 2024
Zin in een terrasje in het Gooi? En willen de kinderen lekker spelen? Dat kan! Samen genieten op terras mét speeltuin. Want wat is er lekkerder dan buiten zijn.... zeker met een hapje eten op het terras. Genieten terwijl de kinderen fijn spelen in de speeltuin! Ik kijk er vreselijk naar uit. Bij deze hotspots in de regio het Gooi (of net even daarbuiten) is het voor iedereen genieten!
Terras bij Down Under
Koetshuis Beerschoten
Kennen jullie deze fijne plek ik De Bilt? Het oude Koetshuis is een prachtig hip restaurant. Het ligt heel mooi, je kunt hier heerlijk wandelen en het is helemaal gericht op gezinnen. Dus zoek je een plek midden in de bosrijke landgoederen Beerschoten, Houdringe en het Panbos? Reserveer dan een plekje in dit fijne familierestaurant.



Blik & Burgers
Bij deze hotspot in Zeist vind je de perfecte combinatie voor het hele gezin: een gave speeltuin voor de kinderen en een heerlijk restaurant met loungeterras voor de volwassenen! Blik & Burgers is lekker ruim opgezet en geschikt voor kinderen. De kleintjes kunnen zich heel goed vermaken in de zandbak, met de houten klimtoestellen en natuurlijk de schommels. Voor de iets oudere kinderen is de in het gras ingebouwde trampoline een groot feest. Er is zelfs een skate- en skeelerbaan!



Restaurant de Eendracht
Een van onze favorieten is de Eendracht in Blaricum (voorheen de Tafelberg). Het restaurant ligt met een mooi groot terras direct aan de hei. Voor de kleintjes zijn er leuke speeltoestellen en voor de wat oudere kinderen staat er een grote mand met buitenspeelgoed. Zij kunnen levensgroot vier-op-een-rij-spelen of een balletje trappen op de hei terwijl je als ouders genieten van meerdere gangen en een goed glas wijn.



Loft 88
Loft 88 is een superfijn plekje net buiten Utrecht. Er hangt een relaxte, ongedwongen sfeer. Neerploffen  op het grote terras is een waar genot! Er is heerlijk veel ruimte om te spelen en een schommel, gras en vaak een springkussen. Loft 88 werkt zoveel mogelijk met biologische, eerlijke en duurzame producten en er is volop keuze voor kids.



Restaurant Heidezicht

Aan de Bussumer hei vind je Café restaurant Heidezicht in Bussum. Het restaurant heeft twee grote terrassen. Aan de ene kant kijk je prachtig uit over de hei, aan de andere kant grenst de grote speeltuin met tokkelbaan, klimmuur en nog veel meer leuks!



Restaurant Brambergen
Brambergen in 's Graveland staat bekend om de grote natuurspeeltuin met waterpompen, een gigantische boomhut en nog veel meer natuurlijke ontdekplekken. Op het terras geniet je van heerlijke gerechten en heb je een prachtig uitzicht de natuur in. Een absolute topper in deze hotspot-lijst.


Fort aan de Klop
Op het forteiland van Fort aan de Klop is volop ruimte om te spelen. Er hangt een relaxt, festivalachtig sfeertje en de kippetjes scharrelen gemoedelijk rond. Terwijl de ouders genieten van een Fort- of Vegaplank van de avondkaart, smullen de kids van hun eigen Kinderfeestje op een plank. Bij de Zondagavond Barbecue eten kinderen tot vier jaar gratis mee van een boevenbordje.



Restaurant de Zeemeeuw
Bij de Zeemeeuw in Muiderberg zit je heerlijk aan het water en kijk je uit op het strandje dat grenst aan de haven. Het water blijft lang ondiep en dus fijn voor kinderen. Ook is hier een grote speeltuin pal naast het terras met veel leuke speeltoestellen.



Theehuis Rhijnauwen
Een van de mooiste natuurplekjes dichtbij Utrecht wat ons betreft: Landgoed Rhijnauwen in Bunnik. Je kunt er lekker wandelen in het bos en vervolgens neerstrijken in de prachtige tuin van Theehuis Rhijnauwen voor een heerlijke pannenkoek of iets anders van je gading. Wil je je kinderen goed in de gaten houden? Kies dan een plekje vlak naast de mooie speeltuin die verscholen ligt in het bos.



Café-restaurant Soesterdal
Ga ook zeker eens naar café-restaurant Soesterdal in Soesterberg, krijg je geen spijt van! Het is een stoer paviljoen bij vliegbasis Soesterberg en naast het Nationaal Militair Museum. Leuk om een bezoekje te combineren!
Er is een groot zonnig terras en je geniet hier heerlijk van fijne gerechten terwijl de kinderen zich vermaken in de naast gelegen speeltuin!

Down Under
Nog zo'n toffe plek is Down Under in Nieuwegein! Vanaf het terras heb je hier een waanzinnig uitzicht over de Laagravense Plas. Je raakt er spontaan van in de vakantiesfeer! Kinderen zijn hier meer dan welkom. Tip: direct naast het restaurant vind je de wavesurfer. Hier kun je overdekt bodyboarden! Hoe gaaf is dat? Ook leuk: combineer een etentje met een bezoekje aan het heerlijke strand!



Bruis Blaricum
Familierestaurant Bruis Blaricum is super kindvriendelijk met een grote speeltuin, ontdekhoeken en funfloor voor de kids en fijn uiteten in een relaxte no-worry sfeer voor de volwassenen. Er is een fijn terras met uitzicht op de speeltuin, dus handig om de kids toch een beetje in de gaten te houden. Een bezoekje aan Bruis is superleuk te combineren met een vlakbij gelegenstrandje aan het Gooimeer!



Heerlijk, om zo gezellig met de kinderen uit eten te gaan! Zoek je meer leuke tips? Bekijk al onze kindvriendelijke uitjes in 't Gooi.

Eet smakelijk!
Maud


Tip: bekijk hier onze favoriete ijssalons in 't Gooi