Onze favoriete ijssalons in 't Gooi

11 juni 2023
Het is weer tijd voor de allerlekkerste ijsjes! Bij deze ijssalons in ‘t Gooi vind je heerlijke smaken, vriendelijke mensen, mooie creaties, kortom waar kinderen én ouders volop kunnen smullen.
IJssalons in 't Gooi
IJssalon De Hoop
Bij De Hoop in Blaricum is een echte topper! Zeer bekend in de wijde omgeving en daarom ook echt de moeite waard om een stukje voor om te fietsen of zelfs voor in de rij te staan! Ze hebben heerlijk vers ijs dat op ambachtelijke wijze is bereid. En je kunt kiezen uit maar liefst 40 verschillende smaken! Er is voor ieder wat wils.

Deze ijssalon is echt een begrip in het Gooi vanwege het ambachtelijke ijs dat zij maken op water- en melkbasis. En dat ook nog is voor een betaalbare prijs!

Dolomiti in Bussum
Een absolute favoriet die niet in deze lijst mag ontbreken volgens vele Kidsproof fans is Dolomiti in Bussum en we moeten ze gelijk geven. Plan een ritje naar Bussum voor een ijsje dat vers is bereid met echt fruit en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.



Kings IJscafé
Bij Kings in Hilversum kun je terecht voor écht Italiaans schepijs, want zij hebben namelijk een uniek recept dat gebaseerd is op Italiaanse traditie. Al het ijs wordt gemaakt in de ijskeuken door professionele ijsmakers. Achter de counter staat altijd genoeg personeel, zodat je nooit lang hoeft te wachten, ook al staat er een grote rij! 

Naast ijsjes kun je bij Kings Ijscafé ook andere lekkernijen kopen, zoals echte Italiaanse koffie, appeltaart, tosti’s en Luikse wafels. Ook hebben ze lekkere biologische frietjes! Met mooi weer kun je plaatsnemen op het terras voor de deur.



IJssalon Sundaes in Huizen
In het winkelcentrum Oostermeent in Huizen vind je ijssalon Sundaes. Eentje die niet mag ontbreken uit de lijst. En daar zijn veel Kidsproof fans het mee eens. Dus mocht je deze nog niet kennen, fiets er dan eens langs voor een fabelachtig lekker ijsje!

IJssalon Pistache
Pistache is een bekende ijssalon in Hilversum. Beetje verscholen op de Hilvertsweg. Herkenbaar aan de knal roze luifel. En voor de kinderen een feest want er ligt altijd een knal blauwe haai op het ijsje en snoep doet het altijd goed bij kinderen :-)



IJssalon De Smaecken
Bij deze ijssalon in Baarn zijn er zoveel smaken (maar liefst 100!) dat je wekelijks kunt stemmen op jouw favoriet, zodat die de vitrine in gaat.

Naast het ambachtelijke ijs, maken ze hier ook zelf gevulde koek, gemberkoek, volkorenkoek, roombotersaucijs, appelbeignettes, gebak, eerlijke koffies en ovenverse ruimbelegde Italiaanse broodjes. Allemaal heerlijk, als je het ons vraagt!

IJssalon KO 
En een absolute topper uit deze lijst is KO in Vreeland! Hier heb je niet alleen de lekkerste ambachtelijke smaken, je kunt ook een verse topping kiezen voor op je ijsje! Kies bijvoorbeeld uit de smaken vanille, banaan, gezouten karamel, pistache of koffie! Per smaak zijn er ook verschillende toppings om jouw ijsje helemaal speciaal te maken. Denk aan krokante bananenchip, chocoladesaus met pinda's en brownies of verse aardbeien. En je eet je ijsje hier heerlijk aan de oever van de Vecht, hoe leuk is dat!

 

IJssalon Nelis
Als tip kregen wij ook het ijs van IJssalon Nelis in Weesp. Die gaan we deze vakantie zeker nog proeven, want het is een prachtige zaak en je kunt je ijsje heerlijk aan het water opeten. Ze gebruiken hier ook veel vers fruit en maken het dagelijks vers, bovendien een tip van onze Kidsproof-fans!


Aardbei, unicorn, chocolate cookie of stracciatella, wat is jouw lievelingssmaak en wat is jouw favoriete zaak?
Tips kun je altijd doorgeven via gooi@kidsproof.nl

Geniet van het mooie weer!

Groeten,
Maud

Tip: lees ook onze andere blogs met tips in 't Gooi! Naar de website