4x Sinterklaas recepten om zelf te bakken

15 november 2023
Corona update - In het kader 'wat mag er wel' delen wij graag onze favoriete Sinterklaas recepten, want als je even thuis moet blijven, dan kun je het maar beter gezellig maken! Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan de geur van verse speculaas in je huis :-)
Sinterklaas recepten om samen te bakken

1. Zelf gevulde speculaas maken

In deze tijd van het jaar is dit echt mijn favoriet; gevulde speculaas. Ik moet mij altijd vreselijk inhouden en probeer het echt te bewaren voor 5 december, maar sinds ik weet hoe eenvoudig je dit ook zelf kunt maken.... tja... dan ga je voor de bijl. 

Wat heb je nodig?
200 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr basterdsuiker, 150 gr roomboter, 2 el melk, 2 eieren, 2 el koek- en speculaaskruiden, 300 gr amandelspijs en losse amandelen om te garneren.

Hoe maak je gevulde speculaas?
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe het bakmeel, de suiker, de koek- en speculaaskruiden en een snufje zout in een grote kom. Voeg de melk en de boter in kleine stukjes toe. Kneed het deeg tot een gladde bal. Verpak de bal in plasticfolie en leg 30 min. in de koelkast.

Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Lees verder



2. Een boot van arretjes cake 

Maak eevoudig een stoomboot van biscuitjes. Een echte blikvanger op pakjesavond!

Wat heb je nodig?
1 beker melk, 250 gram poedersuiker, 5 theelepels cacao, 2 pakken biscuitjes, 250 gram boter en hagelslag.

Hoe maak je de chocoboot?
Maak van de melk en 2 theelepels cacao warme chocomel en laat deze een beetje afkoelen. Doe ondertussen de boter in een kom en meng dit met de suiker, de overige cacao en een eetlepel chocomel (indien nodig 2) tot boterroom.

Giet de rest van de chocomel in een diep bord... Lees verder



3. Speculaasbrokken, gluten-, lactose-, en suikervrij

Wanneer je kind intolerant is voor gluten of lactose dan ga je misschien wel wat sneller aan de slag om zelf je sinterklaas lekkernijen te bereiden. Wij hebben een fijn glutenvrij recept zonder lactose en zonder suikers.

Wat heb je nodig?
300 gram gemalen havermoutvlokken, 250 gram rijststroop, 150 gram (gesmolten) kokosolie, 2 theelepels bakpoeder, 10 theelepels koekkruiden en een snufje zout.

Hoe maak je speculaasbrokken?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng... Lees verder



4. Suikervrije pepernoten zelf bakken

Wil je graag opletten met de suikers in deze dagen? Of wil je graag weten welke suikers je kind binnen krijgt. Dan kun je het beste zelf gaan bakken. Dan kun je aan de slag met bijvoorbeeld oerzoet, palmsuiker of kokosbloesemsuiker. Dat is toch net even anders dan de witte geraffineerde suikers.

We hebben twee leuk recepten voor overheerlijk pepernoten waar je geen genoeg van kan krijgen. Leuk om samen met de kindjes te gaan bakken.
Lees hier beide recepten



Klaar met bakken? Dan is het tijd voor de Sinterklaas bingo. Neem 'm mee als jullie de winkelstraat ingaan en strepen maar....

Maak er samen een fijn sinterklaasfeest van dit jaar, met extra veel lekkers op tafel :-)

Eet smakelijk
Liefs,
Maud

TIP: Kijk hier voor originele surprise voorbeelden om zelf te maken >>>