Schaapskooi BlaricumTerug naar het overzicht

Iedere zondag kun je de schapen van de Schaapskooi in Blaricum bewonderen!
De Schaapskooi ligt aan de Blaricummerheide naast restaurant De Eendracht. Elke zondag van 14-16 uur zijn de gidsen er om publiek - groot en klein - meer te vertellen over de kooi en de kudde Drentse heideschapen die er rondloopt.

Activiteiten
Door het jaar heen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd door het Goois Natuurreservaat, zoals paaseieren zoeken en het lentefeest in het voorjaar en in juni het gezellige schaapscheerdersfeest. Met name voor kinderen zijn er dan leuke activiteiten te doen. Een echte Kidsproof aanrader, houd onze Uitagenda in de gaten!

Op pad
Boswachter Lex gaat regelmatig in de buurt van de kooi op stap om kinderen te laten zien hoe mooi en spannend de Blaricummer- en Tafelbergheide is. Tijdens de wandeling doen de kinderen spelletjes, zoeken ze naar sporen en naar insecten. Ze krijgen dan ook het speciale ‘doepakketje’ mee met onder meer een loepje en een doosje om mooie dingen in te doen.

Bereikbaar
De Schaapskooi (Oude Naarderweg 3, 1261 DS, Blaricum) is het goed wandelend, fietsend en met het openbaar vervoer te bereiken. Met de auto kan ook, je kunt parkeren op het parkeerterrein van De Eendracht. Let er wel op dat het bij speciale activiteiten erg druk kan zijn en er zijn een beperkt aantal plaatsen.

TIP: denk ook aan een koffie en choco 'to-go', verkrijgbaar op het grote terras van De Eendracht.

Veel plezier!

Goois Natuurreservaat

Oude Naarderweg 2
1261 DS Blaricum
Openingstijden Iedere zondag Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente...

Lente...

De lente hangt in de lucht. Blaadjes aan de bomen, langer licht, meer zon en veel naar buiten! Bekijk hier alle lente-tips >

Dat het zonnetje maar vaak mag schijnen!

Naar de Uitagenda