GeoTour op Fort KijkuitTerug naar het overzicht

Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Kom jij 'm zoeken?
Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Niet zo moeilijk te vinden, maar let op! Het venijn zit ’m in de staart. Dus bezint eer ge begint… 

In het verleden werd het fort zorgvuldig verborgen voor de vijand. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie moest het verdedigingswerk de steden in Holland en Utrecht beschermen. Tegenwoordig kent het fort haar eigen geheim. Steek de fortgracht over en ga op zoek naar de cache! Wie kan hem vinden en de puzzel oplossen? Heb je de cache gevonden? Vul het logboekje in en dan begint het eigenlijk pas! De puzzel moet weer netjes in elkaar gezet worden voor de volgende cacher. Mocht dat echt niet lukken kijk dan in de gebruiksaanwijzing. Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op het fort. Bezoek het ‘Kruithuis’ met informatie over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabriël.

Check de site
Voor meer informatie kun je terecht op de site van natuurmonumenten, klik daarvoor op de roze button. 

Heel veel plezier!

Het adres
Fort Kijkuit
Gabriëlweg 6
1241 NDKortenhoef (Wijdemeren)

Natuurmonumenten

Noordereinde 54b
1243 JJ 's-Graveland
Openingstijden Alleen tijdens openingstijden van het Fort: het fortterrein is van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend. Op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. 

Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Trouwen met papa!

Trouwen met papa!

Hoe vaak horen we wel niet "Mama, ik wil met papa trouwen". Wil jouw kind ook altijd al met papa trouwen? Wij verzorgen een superleuke ceremonie voor jullie onvoorwaardelijke verbinding, incl. fotoshoot! Je moet wel snel zijn, er zijn maar een paar plekjes en vol = vol.

Kijk hier...