icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

5 x zomerse Kidsproof uitjes rondom Pieterburen

19 mei 2021
In de zomervakantie op pad in regio Groningen. Wat is er allemaal te doen voor kinderen in de buurt van Pieterburen en wat zijn kindvriendelijke plekken? Ben je van plan om met je gezin in Nederland op vakantie te gaan of ga je een paar dagen weg dan zijn dit super tips voor kids.

Bloemenplukken en door het Maïsdoolhof

Dit is echt een zomeruitje en helemaal coronaproof! Vanaf juni met de kinderen bloemen plukken in de pluktuin Bloemenboerderij in Saaxumhuizen. Van juli tot half september is ook het maïsdoolhof open. Elk jaar heeft het doolhof weer een ander thema! Dit jaar is het thema 'Dieren op de Boerderij. En er is nóg meer te doen op deze beleefboerderij in het Noorden. Nadat je de weg uit het doolhof hebt gevonden mag je spelen op de skelters, trampolines en een duik nemen in het maïsbad. Voor de allerkleinsten is er het kabouterdoolhof waar je kabouters moet vinden! Mama drinkt ondertussen een koffie op het terras. Heerlijk dagje uit in Groningen.

Zeehonden kijken en buitenspelen

Zeehonden bezoeken kan het hele jaar rond bij Zeehondencentrum Pieterburen. In de zomer is dit een extra fijn gezinsuitje in Groningen. Het is namelijk lekker weer en heb je kans de zeehonden in de buitenzwembaden te zien spelen. Ook is de waddenspeelplaats open zodat je heerlijk kunt ravotten met water, zand en de speeltoestellen van deze natuurspeeltuin. Bij het Waddenpaviljoen wat drinken en je dagje uit in Groningen is compleet!

Bloemen bekijken en wat drinken

De mooiste bloemen en planten bekijken in de tuin van de dominee, Doemies Toen. Dit is een enorm mooie Botanische tuin naast de Petruskerk in Pieterburen. In het voormalig gebouwtje voor godsdienstonderwijs zit nu een theeschenkerij  voor koffie, thee, fris en wat lekkers. Als je in Pieterburen bent zeker even gaan kijken naar deze plek in de natuur. Fijne en kindvriendelijke plekje voor tussen de uitjes door.

De wereld van de dieren en beestjes

Beestjes! De mega interessante wereld van de insecten, en dieren die insecten eten, vind je bij Doezoo in Leens. Er is van alles te beleven bij deze mini dierentuin. Hier mag je alles zelf doen en ontdekken, ondertussen leer je heel veel over dieren. Er zijn spinnen, slangen en hagedissen maar ook neusbeertjes, eekhoorns, schildpadden en meer. Buiten kun je spelen op het springkussen of de schommel. Sommige dieren mag je aanraken en er is elke dag een rondleiding!

Mysterie oplossen

Ken je dit mysterie al? In het koetshuis van landgoed borg Verhildersum kun je vragen naar deze interactieve speurtocht. De mensen die hier ooit hebben gewoond komen tot leven! Jouw ouders gaan dit ook een erg leuk en leerzaam uitje vinden. Samen met het gezin los je de vragen op terwijl je leert over het vroegere leven op de borg.

Bekijk hier alle zomerse dagjes weg en uitjes in de regio Groningen.