Boekenleggers zelf maken

8 september 2023
Wij knutselen met 4 kinderen thuis heel wat af. We maken graag post over de opa's en oma's en voor de juf en meester op school. Brieven, strijkkralen, tekeningen en ook boekenleggers. Past goed in een envelop :-) We laten je stap voor stap zien hoe we die maken!
Boekenlegger knutselen
Dit heb je nodig:
- (gekleurd) papier
- een liniaal
- een potlood en gum
- een schaar
- lijm

Teken in de hoek van het papier 3 vierkantjes, één in de hoek en twee vierkantjes ernaast.Zet in de buitenste vierkantjes een diagonale lijn en gum de lijnen aan de buitenkant weg.
Knip langs de lijnen het figuurtje uit, zoals op de afbeelding hieronder.
Je kunt nu heel eenvoudig de driehoekjes naar binnen vouwen. Plak het laatste hoekje met wat lijm aan het eerste hoekje dat je omvouwt.Nu heb je een soort van open envelopje. Je kunt dit hoekje nu op allerlei manieren gaan versieren. Kleur of plak er bijvoorbeeld iets moois op in je lievelings kleuren.Mijn dochter koos voor een hartje voor oma. Een hartje maak je eenvoudig door een papiertje dubbel te vouwen en een half hartje te knippen. Zo is het hart altijd mooi symmetrisch.Plak het hartje op de boekenlegger door alleen de bovenkiant van het hartje met wat lijm in te smeren. Het hoeft niet helemaal te passen, de punt mag wat uitsteken. Dat ziet er juist wel grappig uit.

Nu kun je de boekenlegger over de hoek van je bladzijde schuiven en weet je altijd waar je bent gebleven!Je kunt natuurlijk ook verschillende kleuren gekleurd papier gebruiken...Tadaaaaa......
Veel succes!
We zijn heel benieuwd wat jullie er van maken.

Groet,
Maud


Tip: kijk hier voor leuke weekendtips