De leukste culturele uitjes in en rondom Groningen

21 november 2022
In en rond Groningen zijn er ook talloze leuke interessante culturele uitjes om met kinderen naar toe te gaan.
Van musea tot theater tot een van de borgen en landgoederen rondom Groningen. We hebben ze allemaal voor je op een rij gezet!
Culturele uitjes voor het hele gezin in Groningen

10x Musea voor kinderen in Groningen

Naar een museum, zeker als dat kindvriendelijk is of juist bestemd voor kinderen, is natuurlijk ook een leuke activiteit voor in het weekend, de vakantie of op een regenachtige woensdagmiddag. Wij hebben 10 toffe musea in en rondom Groningen voor je verzameld. Denk aan het Universiteitsmuseum en Museum aan de A in Groningen stad, maar bijvoorbeeld ook het Leg(i)omuseum in Grootegast. Check ze allemaal!

musea Groningen

Theaters in Groningen

In en rondom Groningen vind je ook veel theaters met leuke kindervoorstellingen. Kies uit een van de volgende theaters en bekijk hun actuele aanbod met kindervoorstellingen:
Wil je graag een overzicht van alle kindervoorstellingen op datum? Check dan regelmatig onze Uitagenda. Hier plaatsen we alle kindervoorstellingen uit de regio voor je.

theaters groningen

Concerten en exposities

Bij VRIJDAG is altijd wel wat leuks te doen. Kom langs voor mooie, gekke of bijzondere concerten, theatervoorstellingen en exposities! Bekijk het grote aanbod van cursussen en workshops, ze bieden mega veel aan. Wellicht leuk om eens na te denken over muziekles, toneelles, een cursus boetseren of andere les voor je kind. Bij VRIJDAG is er ruimte om ieder talent te ontwikkelen. Van piano spelen tot musical, van knutselen met textiel tot beeldhouwen! Er zijn daarnaast ook vaak korte activiteiten te doen zoals knutselen of filmpjes maken. Check ook de vrije inloopdagen

Ook bij de Hortus in Haren, de oudste botanische tuin van Nederland, zijn er regelmatig exposities, concerten en diverse kinderactiviteiten. Hou de website in de gaten!Borgen en landgoederen met leuke kinderactiviteiten

Museum Nienoord is gevestigd in de Borg Nienoord en je leert er van alles over Borgen en Koetsen. Rondom de borg liggen een prachtige binnenplaats en tuin. Hier vindt je ook de paardenstallen, het koetshuis en een bijzondere 17e-eeuwse schelpengrot

Ook op Landgoed Fraeylemaborg kan je ook alles leren over het leven op een Borg en hoe het door de jaren heen veranderd is van stijlen en bewoners. Er zijn door het jaar heen diverse kinderactiviteiten op de borg.

Of maak spelenderwijs kennis met het verleden en heden van Landgoed Verhildersum. De rondleiding Verhildersum To Go! neemt je mee langs landleven, borgleven en boerenleven. Een leuk uitje voor de hele familie met een speurtocht over het landgoed.

nienoord
Museum Nienoord

In Museum Menkemaborg kom je alles te weten over hoe de mensen vroeger leefden. Ga op ontdekkingsreis door het kasteel en doe met het hele gezin de Junior Audiotour.

Of ga naar het Openluchtmuseum het Hoogland in Warffum en neem een kijkje in het jaar 1900, op het Groninger platteland. Hoe sliepen, woonde en leefden de mensen in die tijd? Ontdek het hier!

TIPS
Missen we nog tips? Staat jouw favoriete tip er niet tussen? Je kunt ons altijd je tip mailen groningen@kidsproof.nl

Veel plezier bij jullie volgende uitje!
Groetjes,
Maud