De leukste kinderactiviteiten in Groningen in de zomervakantie

12 juli 2022
2022 - In de zomervakantie is er van alles te beleven in Groningen. Wij hebben de leukste tips voor ouders en kids voor je op een rij gezet.
Zomervakantie uittips in Groningen

Voor alle doeners

Net als vorig jaar kun je weer lekker aan de slag in het Doe-museum van Kielzog. Steek je handen uit de mouwen en maak zelf kunst in Hoogezand! Deze zomer is het te gekke Doe museum te vinden in Kielzog. De theaterzaal van Kielzog zal dan in het teken staan van bouwen, zelf kunst maken en dingen doen! Bekijk hier meer infoAutopuzzeltocht voor gezinnen

Bij Local Groningen hebben ze allerlei leuke puzzeltochten. Ga er op uit met de auto en doe leuke spelletjes en opdrachten. Een puzzeltocht is ook onwijs goed te combineren met een ander leuk uitstapje in de regio!
Check de arrangementen

Giga Insecta

Deze zomer draaien ze in Park Vijversburg de rollen om. Jij bent zo klein als een insect en de insecten zijn zo groot als reuzen. Naar Giga Insecta
 Eten en spelen

Geen zin om te koken? Wat dacht je van een lekker hapje eten terwijl de kinderen uitgebreid spelen en plezier maken. Wij hebben de leukste plekjes om te eten en te spelen voor je op een rij gezet.
Bekijk restaurants met terras en speelplaats
 

Maïsdoolhof en uitgebreid spelen

Vind je weg in het grote maïs doolhof van de Bloemenboerderij in Saaxumhuizen, beleef een heerlijke dag, wie is het snelst? Uitgespeeld in het doolhof dan op naar het erf want hier kun je skelteren, traptrekkers, botsfietsen, op de trampoline of een duik nemen in het maïsbad. Heb je genoeg buiten gespeeld dan rust je hier even lekker uit op het terras. Leuk om te combineren met een bezoek aan Pieterburen (zie hierboven)! Bekijk hier meer informatie over het Maïsdoolhof in Saaxumhuizen


Sprookjesachtige avondturen beleef je bij Wonderwereld

Midden in de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Waan je in een fantastisch sprookje, ontdek het elfenbos, de dierentuin én de speelweide. Vraag ook naar de speurtocht en beleef een sprookjesachtige dag samen!
Ontdek, beleef, bewonderIJsje eten in Groningen

Zijn jouw kinderen gek op softijs met spikkels? Of hebben ze liever vers schepijs in de smaken Smurfen of Aardbei? Dan is er nog keuze uit yoghurtijs, of de echte Italiaanse bolletjes op een knapperig hoorntje! Wij zien benieuwd naar jouw favoriete ijssalon in Groningen.
Wij hebben een paar leuke tips om een ijsje te gaan halen deze vakantie.Zwemmen in Groningen

Is het lekker weer om te gaan zwemmen? Dat kan in een buitenbad, of bij een leuk strandje met natuurwater. Check hier onze tips om te gaan zwemmen met de kinderen.Bezoek MuzeeAquarium in de zomervakantie

Zeefanaten opgelet! Je kunt deze zomer gave maritieme exposities bewonderen bij MuzeeAquarium Delftzijl! Beleef hier de onderwaterwereld en kom van alles te weten over scheepvaart, schelpen, visserij en nog veel meer!
Kijk je ogen uit

Zomerweken bij Speelpark Nienoord

Deze vakantie organiseert Familiepark Nienoord de superleuke Zomerweken! Elke week zijn er extra activiteiten. Zo starten ze met de gameweek, er is een vossenjacht, minidisco, bingo en nog veel meer. Het park is elke dag open.
Bekijk het hele programmaOp ontdekking door de borg

Deze zomer is er van alles te doen bij Museum Nienoord. Maak een rondje op de bok over het virtuele borgterrein, kom samen knutselen, doe de speurtocht vol leuke opdrachten en sluit aan bij de interactieve familierondleiding!
Lees meer ...

Zwemmen in natuurbad in Groningen

Wil je lekker gaan zwemmen met de kids? Neem dan een kijkje bij Natuurbad Engelbert! Je kunt in dit natuurzwembad met alle leeftijden perfect zwemmen. Check de spectaculaire duikplank, het strandje en speeltuin voor de kleintjes!
Bekijk zwembad Engelbert

Masterclasses Musical in Groningen

Gaaf! In de zomervakantie kunnen kids een coole Masterclass volgen van Jeffrey Stuut bij Telekids Musicalschool in Groningen! Tijdens deze les gaan ze werken aan hun uitstraling hun eigen kracht en leren ze een toffe choreo.
Reserveer een plekje
Meer leuke uittips in Groningen

Bekijk in onze Uitagenda meer leuke tips ter inspiratie.