De leukste kinderactiviteiten in Groningen in de zomervakantie

24 juli 2021
In de zomervakantie is er van alles te beleven in Groningen. Wij hebben de leukste tips voor ouders en kids voor je op een rij gezet.
Voor alle doeners
Steek je handen uit de mouwen en maak zelf kunst in het Doe museum van Kielzog in Hoogezand!
Deze zomer is het te gekke Doe museum te vinden in Kielzog. De theaterzaal van Kielzog zal dan in het teken staan van bouwen, zelf kunst maken en dingen doen!


Zeehondencentrum bestaat 50 jaar
Breng deze zomer een bezoekje aan Pieterburen dit jaar net wat specialer, want het Zeehondencentrum bestaat 50 jaar. Ter ere van deze gelegenheid kun je in 50 stappen de hele geschiedenis van het Zeehondencentrum ontdekken! 
En er zijn (gratis) activiteiten! Zo kun je deelnemen aan de leuke interactieve zeehondenquiz en voederpresentaties bijwonen. Voor kids is vooral de super toffe speurtocht zeker een aanrader of ze kunnen zelf een zeehondenexpert worden! Leuk om te combineren met een bezoeken aan de bloemenboerderij (zie hieronder)
 


Eten en spelen
Geen zin om te koken? Wat dacht je van een lekker hapje eten terwijl de kinderen uitgebreid spelen en plezier maken. Wij hebben de leukste plekjes om te eten en te spelen voor je op een rij gezet.
Bekijk restaurants met terras en speelplaats

Kunsttentoonstelling Groninger Museum
Een biënnale is een tentoonstelling die elke 2 jaar gehouden wordt. De kunstobjecten zijn groot en indrukwekkend en het leuke is, dat kinderen eraan mogen zitten en zelf mee aan de slag kunnen. Maak muziek, creëer beelden en ontdek de verschillen kunstwerken. Ook kunnen kinderen als het ware door de kunst heen lopen. Een te gek uitje in het Groninger Museum!Maïsdoolhof en uitgebreid spelen
Vind je weg in het grote maïs doolhof van de Bloemenboerderij in Saaxumhuizen, beleef een heerlijke dag, wie is het snelst? Uitgespeeld in het doolhof dan op naar het erf want hier kun je skelteren, traptrekkers, botsfietsen, op de trampoline of een duik nemen in het maïsbad. Heb je genoeg buiten gespeeld dan rust je hier even lekker uit op het terras. Leuk om te combineren met een bezoek aan Pieterburen (zie hierboven)!

Ijsje eten?
Bekijk hier leuke plekken om een ijsje te gaan halen deze vakantie.Zwemmen in de zomer
Is het lekker weer om te gaan zwemmen? Dat kan in een buitenbad, of bij een leuk strandje met natuurwater. Check hier onze tips om te gaan zwemmen met de kinderen.


Meer leuke tips
Bekijk in onze Uitagenda meer leuke tips ter inspiratie.