De leukste uitjes met Peuters en Kleuters in Groningen

21 november 2022
Wat kun je doen allemaal doen met de allerkleinsten in Groningen? Wij hebben alle leuke uittips voor je op een rij gezet om met je peuter en/of kleuter op pad te gaan in Groningen.
Peuter- en Kleuteractiviteiten in Groningen
De leukste Peuter- en kleuteractiviteiten Groningen

Speelparadijzen

In Groningen vind je twee speelparadijzen die ook voor de allerkleinsten leuk zijn om naar toe te gaan. Lekker klimmen en klauteren bij binnenspeeltuin Ballorig of bij Monkeytown.  

Kinderboerderijen met speeltuin

Konijntjes aaien, lammetjes kijken in het seizoen of misschien wel een rondje op een pony mogen rijden? Kidsproof heeft  alle Kinderboerderijen in en rondom Groningen voor je verzameld. En het leuke is dat bij al deze kinderboerderijen ook een speeltuin of speelplek te vinden is.Voorlezen

Gezellig samen een boekje lezen! Knus en nog leerzaam bovendien. Elke 1e donderdag van de maand is er een voorlees halfuurtje in Forum voor peuters en kleuters. 

Check Voorlezen buiten de lijntjes. Dit biedt een mogelijkheid voor jonge kinderen om op een interactieve manier bezig te gaan met hun fantasie en verbeelding. Samen met de Voorlees Fee en door middel van muziek, creatieve activiteiten en verhalen uit Fiens Fantasiewereld vormen kinderen hun eigen fantasie!

Of ga eens lekker neuzen in de kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein. Je krijgt er goed advies voor elke leeftijd en koop een leuk boek om je kleintje voor te lezen.Muziek op schoot

Muziek maken met je peuter of kleuter is niet alleen goed voor hun ontwikkeling maar ook nog eens heel leuk om te doen. 
Zet de muzikale basis voor je kind met de muziekcursus van De Nootjestrommel! (0-4 jaar). Bij De Nootjestrommel leert je kindje niet alleen nieuwe liedjes en geluiden, maar ook ontdekken en herkennen. Het gaat allemaal om creatief bezig zijn met muziek!

Hove Noten geeft muziekcursussen voor kids van 6 maanden tot 4 jaar, samen met papa of mama! Muziek op Schoot staat voor ontwikkelingsgericht muziek maken.

Of doe mee aan de muziek- en beweegactiviteit van Aunty, speciaal voor baby's, peuters en kleuters! Music Together is een muziek- en beweegactiviteit voor kinderen van 0 tot 5: baby's, peuters, kleuters en volwassenen die van ze houden. 

Bij VRIJdag kan je elke woensdagmiddag mee doen aan kunst-, muziek- en theateractiviteiten. Ook is er muziekles al voor de allerkleinsten, theaterles of andere kunstvormen die je kunt volgen met een peuter of kleuter bij VRIJdag.

Speeltuinen (binnen én buiten)

Lekker naar buiten met de kleintjes? Een speeltuin is altijd goed! Wij hebben hier de leukste speeltuinen voor je op een rij gezet. Ook is er een speciaal overzicht van binnen speeltuinen in en rondom Groningen.Baby en Peuter zwemmen

Spetteren en spatteren! Lekker in het water met je baby, peuter of kleuter. Dat is niet alleen leuk maar ook leerzaam voor je kleintje. Het is goed om je kind op jonge leeftijd al aan het water te laten wennen.

Check het tropich zwembad Tropiqua in Veendam! Hier kun je naast zwemlessen volgen, ook heerlijk vrijzwemmen, op samen op zwemles met kinderen vanaf 3 jaar.

Bij Zwemschool Aqua Groningen kun je daarom (voordat je gaat zwemlessen) al babyzwemmen en puppyzwemmen. Bij babyzwemmen wen je samen met je kindje aan het water, deze lessen volg je tot je baby één jaar is. Daarna mag je kindje instromen bij puppyzwemmen, deze lessen sluiten aan bij het te halen ABC diploma. 

Ook bij Zwembad Kardinge kun je lekker spetteren met de kleintjes of baantjes zwemmen met oudere kids! Zwembad Kardinge Heerlijk zwemmen in het subtropische zwembad, familiezwemmen of babyzwemmen.

Bij Zwemkasteel Nienoord met een wedstrijdbad binnen en buiten, een peuterbad, whirpoolbaden en een glijbaan kun je hier de hele dag zwemmen.

Kleuters beginnen vaak met 4 of 5 jaar aan hun zwemles. Check alle zwemlessen in en rondom Groningen op onze site.Kleuterbios

Wist je dat er speciale peuterochtenden zijn in Pathé? Je ziet altijd als eerste de film, die ongeveer 60 minuten duurt en speciaal op deze doelgroep is afgestemd. Het licht blijft aan in de zaal en het geluid staat wat zachter. Bij de ticketprijs is een Kidscombo inbegrepen en voor de volwassenen koffie/thee en iets lekkers. Als aandenken krijgen de kids een echt filmdiploma mee naar huis! 

Ook bij Vue organiseren ze mini-mornings voor de allerkleinsten. Ook hier is alles afgestemd op de kleintjes en ontvangen ze een filmdiploma.Kabouterpaden

Kidsproof heeft 4 leuke kabouterwandelingen verzameld. Mét puntmuts, knapzak en een leuk opdrachtenboek op pad.

Uitagenda

Kijk in onze Uitagenda wat er per dag bij jou in de buurt georganiseerd wordt voor de kinderen in Groningen!