Martinitoren beklimmen met kinderen

7 januari 2023
Martinitoren beklimmen met kinderen, dat moet je gedaan hebben! Een leuke ervaring voor het hele gezin. Voor de kleintjes een pittige maar leuke klim, voor wat grotere kinderen een stoere uitdaging. Wie het eerste boven is.... :-)
Martinitoren beklimmen met kinderen
Iedereen moet toch een keer de Martinitoren beklimmen in zijn leven! De toren is met 97 meter, het hoogste gebouw van Groningen en je kunt helemaal naar de top. Het is niet alleen heel erg leuk om te doen, je wordt ook nog eens beloond met een prachtig uitzicht over de mooiste stad van Nederland!Lopend over de stenen treden en door de smalle gangetjes, leer je van alles over de geschiedenis van de toren.

Geschikt voor kinderen

Ook voor kleinere kinderen is het goed te doen, je kunt tussendoor even pauze nemen als ze uit willen rusten. Nog voordat je op de helft bent, kun je al naar buiten. Je kunt dan helemaal om de toren heen lopen.

Weetjes over de Martinitoren

Wat weet je eigenlijk van de Martinitoren? Zijn het meer of minder dan 300 treden? Tel de maar eens. Zie je alle eeuwenoude ornamenten? Wat kom je nog meer tegen? En waarom noemen ze 'm D´Olle Grieze? Vergeet niet de film te kijken in de filmkamer.
De klokken van de Martinitoren

Om echt helemaal naar boven te gaan moet je door smalle gangen en écht alle trappen lopen. Bovenin aangekomen sta je tussen de wijzerplaten van de klok, de grote klokken en heb je natuurlijk het mooiste uitzicht. Hoe bijzonder is dat!

Luister eens goed... wat hoor je allemaal?En tja, dan moet je natuurlijk ook al die trappen weer af! Maar zeg nou zelf, dat was toch echt wel de moeite waard! Ok... het kan zijn dat je de volgende dag wat spierpijn voelt, maar hé... je hebt het maar mooi gedaan!Kijk hier als jij ook de Martinitoren wil beklimmen >>>.

Veel plezier
Liefs,
Maud

Tip: kijk hier voor meer leuke actuele uittips in Groningen