Pijnloos en eenvoudig plaktattoo verwijderen bij kinderen

25 september 2023
Daar zijn ze weer.... de plaktattoo's! Onze kinderen zijn dol op de supermarkt spaaracties. Hebben jullie kinderen ook al de boeken met de nieuwe Disney plaatjes vol? Die plaktattoos zijn leuk, maar wat als je deze eraf wil hebben....
Plaktattoo verwijderen bij kinderen
Komt de schoolfotograaf? Dan wil je waarschijnlijk niet dat je kind vol geplakt met insecten op de foto gaat. Of heb je een familiedag of bruiloft waarbij iedereen netjes moet zijn.... zit jouw kleuter net helemaal onder de plaktattoos. Balen!

Maar hoe krijg je die dingen er pijnloos af?



Pijnlijk, moelijk, vervelend...
Wij hebben staan schuren met washandjes, zeep, scrub, nagelborsteltjes (op benen of voeten gaat dat nog heel even, maar dat is echt niet fijn haha)... minuten lang wrijven zonder resultaat! Daarna nog eens een poging gedaan met vette creme, ook geen succes. Maar wat dan wel?



Dit is de oplossing
Ik ben erachter: nagellakremover! Een beetje nagellakremover op een watje en met 2 a 3 keer wrijven verdwijnt de tattoo net zo snel als deze erop is gezet. Ideaal, maar niet iedereen vindt dit een goed idee. Mocht je dit niet prettig vinden op de huid van je kind... via onze facebookpagina kregen we nog een goede tip om het met plakband te verwijderen. Gaat ook heel goed, zie onder video hieronder waarin we laten zien hoe eenvoudig je de tattoo verwijdert bij je kind.



Daarna wel even goed wassen met zeep ;-)

Verwijder je plaktattoo met plakband

Pijnloos en eenvoudig. Iedereen heeft wel een rolletje plakband in huis! Plak het goed op de tattoo en verwijder, je zult zien dat de tattoosticker aan de plakband blijft kleven. Zonder pijn en snel verwijder je hier tattoo, ook op moeilijke plekken.



Verwijder de tatttoo met babyolie

Via onze Facebookpagina kregen we nog de goede tip om de plaktattoos met babyolie te verwijderen. Dat is zeker bij jonge of gevoelige kinderhuidjes een goed idee. Ik heb dit zelf niet getest, maar ik kan me echt voorstellen dat dit kan werken. 


Succes!
Groeten Maud



PS: heb je zelf nog leuke tips, laat het ons weten!


Zin in een dagje uit? Check hier onze uittips in 't Gooi >>>



Naar de website