Sinterklaasintocht in en om Groningen 2022

12 oktober 2022
2022 - Hij komt... hij komt, 12 november is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land. Ook in en om Groningen maakt de Sint natuurlijk weer een toer met zijn pieten om alle kinderen te begroeten. Zijn jullie erbij?
2022 - Sinterklaasintocht Groningen

2022 - Landelijke intocht van Sinterklaas

De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 12 november in Hellevoetsluis! Niet zo leuk als in het echt, maar wel altijd bijzonder om te volgen via de televisie, want het blijft heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar deze bijzondere televisie-uitzending te kijken.

Grote Sinterklaasintocht en feest Groningen Stad

Jaaaaaa! Het is november en dus komt Sinterklaas weer aan in Groningen. Hier is het altijd zo'n geweldige aankomst met de boot met alle honderd Pieten, de muziek en de bijzondere voertuigen! 
 

Mega sinterklaasintocht Veendam

Joepie, de Sint komt ook weer aan in Veendam. Op 12 november 2022 kun je hem ontmoeten in de haven én het centrum. Sinterklaasintocht Hoogkerk

De Sint komt op 12 november met de stoomboot rond 15.00 uur bij de Boeiersingel aan. Vanuit hier zal Sinterklaas met zijn pieten een route door Hoogkerk maken.

Intocht Sinterklaas Tolbert

Binnenkort lees je hier welke dag de Sint met zijn pieten in Tolbert aankomt. Dus zet je pietenmuts maar vast op!

Intocht Sinterklaas Appingedam

Op vrijdag 18 november 2022 komt de Sint aan in Appingedam. Met een feestelijke sfeer in het donker zie je alle lichtjes extra goed. Het wordt een vrolijke boel en ik heb gehoord dat de pieten extra veel pepernoten hebben meegenomen voor alle kinderen.

Intocht Sinterklaas in Winsum

De Sint komt natuurlijk ook weer in Winsum aan. Binnenkort vind je hier meer info.

Sinterklaasintocht in Haren met mega veel pieten

Zaterdag 19 november arriveren de Sint en zijn Pieten in Haren. Onder begeleiding van heel veel pieten komt de stoet van Sinterklaas aan op het Raadhuisplein voor de grote podiumshow.Intocht Sinterklaas in Grijpskerk

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas in Grijpskerk! Komen jullie om 14u naar de Poel? Hier komt de Sint met een boot vol pieten. Vanuit hier ga je dan met z'n allen naar de Nieuwe Wierde.
Zijn jullie erbij?


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer goedheiligman activiteiten rond Groningen
Heb je de intocht van Sinterklaas gemist dan zijn er nog tal van andere activiteiten te doen! Hier een paar heel leuke Sinterklaas kinderactiviteiten in Groningen:
 

Pietentocht in Leek

Op verschillende dagen kun je meedoen met de Sinterklaasactitiviteiten bij Landgoed Nienoord in Leek zoals elk jaar. Zodra wij de informatie hebben ontvangen lees je op onze site wat er allemaal te doen is voor de kinderen en of de Sint ook nog zelf aanwezig zal zijn.
Meet & Greet met Sint & de hoofdpiet in Haren

Op zowel 19 als 26 november 2022, is er van alles te doen rondom Sinterklaas in Haren.
Binnenkort verwachten wij alle informatie en laten we jullie graag weten wat er te doen is.

 
Sinterklaas Express 
Ook zal de Sinterklaas Express weer gaan rijden. Willen jullie meerijden in deze speciale treinreis, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Houd onze site goed in de gaten!


Hoe leuk is het om met de kinderen te genieten van het heerlijke sfeertje; pepernoten, warme chocolademelk, het grote boek, de zak met cadeautjes en het paard Ozosnel. Bekijk alle Sinterklaasactiviteiten in onze Uitagenda, er is heel veel te doen met Sinterklaas.Allemaal heel veel plezier met elkaar tijdens het fijne avondje.


Groeten van Sint, Piet & Maud