Sinterklaasintocht in en om Groningen 2023

25 september 2023
2023 - Hij komt... hij komt, 18 november is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land. Ook in en om Groningen maakt de Sint natuurlijk weer een toer met zijn pieten om alle kinderen te begroeten. Zijn jullie erbij?
2023 - Sinterklaasintocht Groningen

2023 - Landelijke intocht van Sinterklaas

De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 18 november in Gorinchem! Niet zo leuk als in het echt, maar wel altijd bijzonder om te volgen via de televisie, want het blijft heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar deze bijzondere televisie-uitzending te kijken.

Grote Sinterklaasintocht en feest Groningen Stad

Jaaaaaa! Het is november en dus komt Sinterklaas weer aan in Groningen. Hier is het altijd zo'n geweldige aankomst met de boot met alle honderd Pieten, de muziek en de bijzondere voertuigen! 
 

Mega sinterklaasintocht Veendam

Joepie, de Sint komt ook weer aan in Veendam. Op 18 november 2023 kun je hem ontmoeten in de haven én het centrum. 

Sinterklaasintocht Hoogkerk

De Sint komt op zaterdag 18 november aan in Hoogkerk

Intocht Sinterklaas Tolbert

Binnenkort lees je hier welke dag de Sint met zijn pieten in Tolbert aankomt. Dus zet je pietenmuts maar vast op!

Intocht Sinterklaas Appingedam

Op vrijdag 24 november 2023 komt de Sint aan in Appingedam. Met een feestelijke sfeer in het donker zie je alle lichtjes extra goed. Het wordt een vrolijke boel en ik heb gehoord dat de pieten extra veel pepernoten hebben meegenomen voor alle kinderen.

Intocht Sinterklaas in Winsum

De Sint komt natuurlijk ook weer in Winsum aan. Er is daaorm een tof programma voor deze dag georganiseerd. Je vind het programma hier!

Intocht Sinterklaas Garnwerd

Op zaterdag 18 november komen Sinterklaas en de Pieten aan in Nederland en zullen daarna direct in volle vaart naar Garnwerd afreizen.

Sinterklaasintocht in Leek

De intocht in Leek is ook op 18 november. Hieronder lees je meer sinterklaasactiviteiten in Leek.

Sinterklaasintocht in Haren met mega veel pieten

Ook in Haren zal de Sint en zijn pieten aankomen. Dit zal zijn op zaterdag 25 november.Intocht Sinterklaas in Grijpskerk

Meer informatie over de intocht in Grijpskerk volgt nog!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer goedheiligman activiteiten rond Groningen
Heb je de intocht van Sinterklaas gemist dan zijn er nog tal van andere activiteiten te doen! Hier een paar heel leuke Sinterklaas kinderactiviteiten in Groningen:
 

Pietentocht in Leek

De Sinterklaasintocht in Leek is op 18 november. Maar op verschillende dagen kun je meedoen met de Sinterklaasactitiviteiten bij Landgoed Nienoord in Leek zoals elk jaar. Zodra wij de informatie hebben ontvangen lees je op onze site wat er allemaal te doen is voor de kinderen en of de Sint ook nog zelf aanwezig zal zijn.

Sinterklaasintocht Zuidhorn

Op zaterdag 25 november wordt Sinterklaas verwacht om 10.00 uur. Hij komt met de boot aan, in Briltil ter hoogte van Restaurant André Dokter, daarna vertrekt hij naar De Overtuinen in Zuidhorn. Hier komen Sinterklaas en zijn Pieten op het grote podium, zodat iedereen ze goed kan zien. Het wordt een groot feest.Meet & Greet met Sint & de hoofdpiet in Haren

In Haren is er naast de intocht nog van alles te doen rondom Sinterklaas.
Zo zal er een meet & greet zijn, zaklopen, pakjes werpen en nog veel meer toffe activiteiten.

 

Sinterklaas Expres

Ook zal de Sinterklaas Express weer gaan rijden. Willen jullie meerijden in deze speciale treinreis, zorg dan dat je er op tijd bij bent.

Meer sinterklaasactiviteiten in Groningen

Hoe leuk is het om met de kinderen te genieten van het heerlijke sfeertje; pepernoten, warme chocolademelk, het grote boek, de zak met cadeautjes en zijn paard. Bekijk alle Sinterklaasactiviteiten in onze Uitagenda, er is heel veel te doen met Sinterklaas.Allemaal heel veel plezier met elkaar tijdens het fijne avondje.


Groeten van Sint, Piet & Maud