Kerstknutselen met strijkkralen

6 december 2023
Bij ons thuis zijn ze gek op strijkkralen. Je kunt er alles mee maken, van onderzetters tot mooie kerstboomhangers. Wij hebben wat leuke voorbeelden voor de kerstdagen voor je.
Makkelijke voorbeelden voor strijkralen
Maar eenvoudig een mooie kerstman van strijkkralenWie kan tellen, kan deze makkelijke voorbeelden met strijkkralen zo namaken. Een gezellig hulstblaadje mag met kerst niet ontbreken.In Amerika is het groter dan bij ons in Nederland, maar de kerstsok hoort echt bij kerst. Hang 'm op en wie weet stopt de kerstman er iets in.En wat is kerst zonder rendieren. Voor de kleinste kinderen is het vaak makkelijk als de strijkkralen kunstwerkjes niet al te groot zijn, zo is het overzichtelijk en hebben ze snel resultaat van hun werk.Zijn ze bij jou gek op Frozen? Dan is dit ook een leuke, want deze sneeuwvlokjes passen ook prima bij de prinsessen van Frozen. 
Tip: let erop dat je bij de sneeuwvlokjes een rond bordje gebruikt!En als we heel veel geluk hebben, krijgen we een witte kerst. Dat zou leuk zijn... op 25 december in de ochtend naar buiten om een sneeuwpop te maken. Mocht het niet sneeuwen, maak 'm dan van strijkkralen. Ook leuk :-)Met strijkkralen een kerstboom maken, dat kan natuurlijk ook! Met een mooie gouden ster als piek.Wat hang je in een kerstboom, juist; kerstballen natuurlijk, maar wat dacht je van zuurtstokken.... ! Leuk toch?Zelf ben ik dol op uiltjes. Dus natuurlijk moest er ook een uil gemaakt worden. Zouden zij ook kerst vieren in het grote dierenbos?Veel succes en vooral veel plezier met de strijkkralen. Wij gaan nog even verder....Kijk hier wat er allemaal te doen is in de kerstvakantie in en om Groningen