• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9X toffe musea met kinderen in Groningen

20 juni 2024
Wij hebben 9 toffe musea voor kinderen in en rondom Groningen verzameld. Een aantal leuke kindermusea in de stad Groningen en een aantal musea voor kinderen die iets verder rijden zijn, maar ook zeker de moeite waard én die allemaal liggen in de Provincie Groningen.

Zin in een cultureel uitstapje met je kinderen? Check dan een van onderstaande tips om met je kinderen of hele gezin naar toe te gaan.
Leukste musea met kinderen in Groningen

1. Universiteitsmuseum Groningen

Universiteitsmuseum Groningen

Leer alles over het menselijk lichaam, de natuur en techniek in het Universiteitsmuseum Groningen. En het is nog gratis ook, hoe leuk is dat!

2. Museum Spoorlijn STAR

Alle treinfans aan boord! Bij Museum Spoorlijn STAR waan je je een echte conducteur. Je kan met de stoomtrein van  Veendam naar Stadskanaal of naar het Nationaal Busmuseum. Ga terug in de tijd en maak een leuke reis met de trein, boot of bus!3. Storyworld 

Storyworld is het jongste, leukste en stoerste museum voor strips, animaties en games!


Storyworld


In strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld staat de kunst van het verhalen vertellen centraal. Ontdek hoe jouw favoriete strip, animatie of game is gemaakt. Van Aladdin, Asterix en Ice Age tot en met Kuifje, Sonic en Shaun the Sheep. En je kunt ook nog zelf aan de slag met tekenen, animeren of programmeren!

4. Groninger Museum

Dit museum kan natuurlijk niet ontbreken! In het Groninger Museum is van alles te beleven! Door de speurneuzen speurtocht te doen is het museum gelijk een stuk interactiever. Je kunt op een zelfstandige manier de exposities van het museum ontdekken. Je krijgt vanuit de informatiebalie een etui mee met kleurpotloden, caleidoscoop, kleurdobbelstenen en een kijkvenster. Als je aan het einde van de ronde je etui weer inlevert krijg je een mooi presentje. Het is bovendien gratis voor kinderen!5. GRID Grafisch Museum

Bij het GRID Grafisch Museum leer je alles over verschillende druktechnieken en grafisch ontwerp.


Grid grafisch museum


Hoe komt de tekst van een krant op papier? En hoe krijgt een boek een kaft? Dit leer je allemaal in het Grafisch Museum. Nadat er van alles over het museum is verteld mag je ook zelf aan slag gaan. Hoe vet is dat!

6. Legio Museum

Kijken, bouwen en spelen!Bij het LEGIO museum in Grootegast, gevestigd in een voormalig bedrijfspand van LEGO, zie je alles op het gebied van LEGO. Ook mag je hier zelf bouwen, lekker stapelen met je kinderen dus! Daarnaast heb je ook nog voor dezelfde prijs toegang tot 2 andere musea aan het: Victory Museum en de Museum Drukkerij.

7. Gevangenismuseum

Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen mag je overal in! Of maak een ritje in een echte *oude Boevenbus. Hoe cool!8. Museum Nienoord

Leren over borgen en koetsen bij Borg & Nationaal rijtuigmuseum Nienoord? Op landgoed Nienoord vind je Museum Nienoord, vroeger was dit het Nationaal Rijtuigenmuseum. In dit complex uit 15424 mag je een kijkje nemen in de Ridderzaal, knechtenkamer, koetshuis en paardenstal. 9. Muzee Aquarium DelfzijlOp ongeveer 40 minuten rijden van Groningen ligt het MuzeeAquarium Delfzijl: een echte beleving voor jong en oud! Het MuzeeAquarium heeft het hele jaar door exposities op verschillende gebieden zoals schelpen, visserij en scheepvaart. Ontdek de maritieme wereld in Delfzijl!

Wil je nog meer tips? Check deze culturele uitjes met je kinderen!

Veel plezier.
Maud


Naar de website