• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Top 10 Sinterklaasboeken

10 november 2023
Wij zijn dol op boeken thuis. We geven ze graag cadeau, krijgen ze graag cadeau én we lenen regelmatig boeken bij de bibliotheek. We lezen veel en ik lees de kinderen ook graag voor. Rond de feestdagen pakken we graag de sinterklaasboeken erbij. Bekijk hier een top-10 met leuke sinterklaasboeken voor de kleintjes (vanaf 1,5 jaar)
Top-10 Sinterklaasboeken voor kinderen

Top-10 Sinterklaasboeken voor kinderen


1. Dikkie dik wacht op Sinterklaas
Het is pakjesavond en Dikkie Dik is heel benieuwd of hij van Sinterklaas een cadeautje zal krijgen. Hij wil wakker blijven tot de Sint komt. Steeds hoort hij iets. Zal dat eindelijk Sint zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar Neem in dat laatste geval een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee.

2. Sint met Fien en Milo
Konijn Fien en muis Milo vieren feest want Sinterklaas is in het land. 's Avonds zetten ze hun schoen. Zou Sinterklaas die nacht langskomen? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

3. Boer Boris, een paard voor Sinterklaas
Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.4. Sinterklaasje
Als Sinterklaas uit Spanje is gekomen, brengen de pieten cadeautjes door de schoorsteen. Oblong prentenboek met eenvoudige schilderingen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.

5. Karel viert Sinterklaas
Een eenvoudig sinterklaasverhaal met Karel én de Sint in de hoofdrol. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Ik ben Karel. Het is bijna sinterklaas. Ik maak een mooie tekening en zet mijn schoentje klaar. Spannend, zal de Sint ook naar mijn huis komen?

6. Dikkie Dik viert Sinterklaas
Bundel met vier sinterklaasverhalen over Dikkie Dik. Prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in aquarel. Vanaf ca. 2 jaar.7. Sinterklaas, mijn eerste zoekboek
Sinterklaas probeert een oplossing te bedenken voor het verlanglijstje van Tibo, die een regen van snoepjes wil. Kijk maar mee bij Sinterklaas. Zie jij de schaal met mandarijntjes, en de kop thee van Sinterklaas? Prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

8. Nijntje zet haar schoen
Sinterklaas is weer in het land en Nijntje mag haar schoen zetten. Maar eerst maakt ze natuurlijk een mooie tekening, doet ze een wortel erbij en zingt ze een liedje. Klein vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

9. De mooiste Sinterklaasverhalen
Het eerste verhaal gaat over Hoofdpiet die geen zin heeft om cadeautjes rond te brengen. Verder drie verhalen over een jongetje dat zelf Sinterklaas wil worden, de verdwijning van het boek van Sinterklaas en een verliefde Sint. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.10. Woezel & Pip, aftellen tot Sinterklaas
Woezel en Pip kunnen niet wachten tot het Sinterklaas is. Ze zingen liedjes, maken verlanglijstjes en zetten hun schoen. Maar als het zover is, begint het te stormen. Kan de Sint hun hok wel vinden? Vanaf ca. 3 jaar.


Kijk hier voor meer sinterklaasboeken voor kinderenVeel leesplezier!

Tip: lees ook de blog 'Het belang van voorlezen aan jonge kinderen'Voor deze boeken top-10 zijn wij geinspireerd door de De Bibliotheek Groningen! Naar de website