Uittips met kids in de voorjaarsvakantie in Groningen

13 februari 2024
Voorjaarsvakantie! Extra veel tijd om samen leuke dingen te doen. Naar het theater, museum of naar de bios, bekijk hieronder de leukste uittips in Groningen of check onze Uitagenda voor een compleet overzicht.
Voorjaarsvakantie uittips in Groningen
Indoor Springkussenfestival
Kom springen, klimmen en klauteren. Matiniplaza is omgetoverd tot Mega Indoor Springkussenfestival. Er zijn tientallen springkussens, stormbanen, klimtorens, glijbanen, een rodeostier en leuke voetbalspellen. Kom ook!
Ja, daar wil ik heen 

Fantastische familiefilms
In de voorjaarsvakantie draaien er weer nieuwe pareltjes bij Kinepolis Groningen! Don vlucht weg uit het theater, Fien en Teun maken een circus, Issam moet de wereld redden van AI en meer. Popcorn op schoot en genieten maar.
Gezellig naar de bios

Pech | 8+
Geniet 25 februari bij SPOT van de voorstelling Pech. Deze voorstelling is een muzikale magisch-realistische theatervoorstelling over het heft in eigen handen nemen en het gevecht met een oneerlijk systeem. Een aanrader!
Bestel je tickets 

LEGO® kamp
Is jouw kind gek op LEGO®? Check dan deze kampdagen. Tijdens een LEGO® kampdag gaan de kinderen aan de slag met verschillende bouwopdrachten. Er zijn miljoenen blokjes waarmee naar hartenlust creatief gebouwd kan worden.
Meer info over de kampdag

Rijnreisje | 6+
Zingen, dansen en spelen, alles komt aan bod tijdens de familievoorstelling 'Rijnreisje'. Deze voorstelling gaat over prachtige mythen en het ontdekken van verhalen. Te zien op 17 februari bij Grand Theatre Groningen.
Check hier alle info Ouder-Kind Workshop
Maak samen met je kind je eigen taart bij Lily Cakes op de boerderij. De workshops zijn op 21 en 22 februari. Na afloop kun je nog bij de kalfjes op de boerderij kijken. Misschien mogen jullie ze wel voeren. Hoe leuk is dat?!
Meld je snel aan 

Ontdekken in de vakantie
In de voorjaarsvakantie kun je zelf aan de slag bij het Universiteitsmuseum Groningen. Een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Bekijk snel alle workshops op onze website.
Plan je dagje 

De Magische kast | 6+
Op zoek naar een tof familie-uitje? Kom samen naar de voorstelling 'De Magische kast'! Deze familievoorstelling zit vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Te zien op 3 maart bij Theater Kielzog.
Geniet met de hele familie 

Mees Kees op kamp | 8+
Naast de boekenreeks en filmhits is 'Mees Kees op kamp' nu ook live in het theater te bewonderen bij Cultuurhuis De Klinker. Een feelgood voorstelling met aanstekelijke liedjes. Te zien op vrijdag 23 februari in Winschoten.
Meer info & tickets 

Volop (gratis) activiteiten
Kom kijken naar de speedrun, doe mee met workshops, ontdek de magie van geluiden, check de filmspecial of bezoek Storyworld en leer alles over The Legend of Zelda. Er is elke dag van alles te doen bij Forum Groningen!
Check alle activiteiten Mijn miNiATUUR museum
Maak je eigen mini-museum bij Natuurmuseum Fryslân. Knippen, kleuren, kleien en inrichten maar! Tijdens workshops leren de kids over het maken van tentoonstellingen. Thuis kunnen ze verder gaan en het nóg mooier maken!
Kom je ook? 

Bumba Show | 1+
Deze vakantie is Bumba in Theater Kielzog in Hoogezand. In Bumbacircus beleven Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen. Het wordt een show vol liedjes en dansjes. Dit wil je niet missen! Zijn jullie erbij op 18 februari?
Reserveer je tickets 

Gratis kindermenu
Geniet met het hele gezin van grote pizza’s, verse pasta’s en zoete desserts bij Happy Italy. Voor kinderen is er in de voorjaarsvakantie een gratis Happy Kids Menu én een indoor speelparadijs om na het eten in te spelen.
Bekijk de actie 

Leuke familievoorstellingen
Er zijn weer allemaal toffe, grappige, stoere en fantasierijke voorstellingen voor kinderen in Grand Theatre tijdens de voorjaarsvakantie. Ontdekken, dieren, muziek, alles komt aanbod. Welke voorstelling kies jij?
Bekijk het overzicht hier 

Historiedag Appingedam
Op 24 februari houdt Museum Stad Appingedam een historiedag. Er zijn demonstraties van ambachten, zoals houtsnijwerk en glas in lood, spelletjes en activiteiten. Voor alle leeftijden is er van alles te zien, te doen en te beleven.
Kids gratis entree Leuke familiefilms bij Pathé
Met een bios-bezoek ben je even helemaal in een andere wereld. Deze vakantie is dat een Beestenboel, een Circus, een Game-setup of een Poppentheater. Het is bij Pathé maar nét voor welke familiefilm jullie kiezen.
Bekijk het filmaanbod 

Waterpret bij Tropiqua
Lekker een dagje samen zwemmen in de vakantie? Bij Zwembad Tropiqua is spetterpret gegarandeerd! Vrij zwemmen, op de stormbaan of naar de disco avond.... plan snel een dagje bij Tropiqua deze voorjaarsvakantie.
Dagje zwemmen 

Prentenboekjesfestival | 2+
Geniet zondag 17 maart tijdens het Prentenboekjesfestival van twee leuke peutervoorstelling bij Theater Geert Teis. Coco kan het!, gebaseerd op het geliefde boek van Loes Riphagen en Dikkie Dik & Ik. Bestel je tickets op tijd!
Meer info & tickets 

Theaterweekend | 8+
VRIJDAG organiseert op 9 en 10 maart een superleuk theaterweekend voor jong en oud bij VRIJDAG! In twee dagen maakt jouw kind samen met zijn leeftijdsgenootjes een eigen voorstelling van 20 minuten. Leuk toch!
Check alle info 

Plan een gezellige lunch 
Kennen jullie Anne&Max? Wat een heerlijke plek is dit! Hier geniet je van verse ontbijtjes, lunches en smakelijke tussendoortjes. Je kleintje is meer dan welkom, de kids kunnen hier uitgebreid spelen. Kom onbezorgd genieten!
Lunchen in Groningen

Naar de speeltuin

Klimmen, spelen, rennen en ravotten.... vies worden mag! Plan ook een dagje spelen in de leukste speeltuinen in Groningen.

Dieren knuffelen

Zijn er al lammetjes geboren? Je ziet het voorjaar steeds dichterbij komen. De krokussen komen omhoog en nieuw leven is op veel plekken te vinden. Gaan jullie ook graag naar de kinderboerderij?
Bekijk hier leuke (kinder)boerderijen in de buurt
Binnenspeeltuinen in Groningen

Regen voorspeld, bekijk hier een overzicht met binnenspeeltuinen.Fijne vakantie!

Groeten,
Maud Naar de website