Uittips met kids in de voorjaarsvakantie in Groningen

21 februari 2023
Zoek je leuke uittips om eropuit te gaan in de voorjaarsvakantie met de kinderen? Wij hebben alle gezinsuitjes in Groningen voor je op een rij gezet.
Voorjaarsvakantie uittips in Groningen
Wij hebben ze allemaal weer voor je verzameld, onze eropuit tips in Groningen tijdens de voorjaarsvakantie. Kijk ook in de Uitagenda voor een compleet overzicht van alle actuele uittips.

Voorjaarsvakantie!

De lente en de voorjaarsvakantie staan voor de deur. Hoog tijd om er weer heerlijk op uit te gaan met het hele gezin! Wat dacht je van een fijne familievoorstelling, een bezoekje aan het museum of een leuke workshop? We hebben de leukste voorjaarsvakantie-uitjes hier voor je op een rijtje gezet.
Naar de website

Fijne vakantie!
Maud

Assepoester de Musical (4+)

Het beroemde sprookje komt 4 maart tot leven in Assepoester de musical bij Cultuurhuis De Klinker! Kom verkleed en maak kans op een sprookjesachtige prijs! Na afloop is er ook nog een meet & greet en kun je met de acteurs op de foto.
Bestel kaarten 

Vrije inloop bij Vrijdag

In de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen! Bij VRIJDAG is er namelijk vrije inloop voor kids van 4 t/m 12 jaar. Ga samen met echte kunstenaars aan de slag met muziek, theater of beeldende kunst. Check snel alle info.
Yes, ik doe mee

Waterstormbaan in het zwembad

Plan gezellig een dagje naar het Tropiqua in de voorjaarsvakantie, hét subtropisch zwembad in Veendam! Leef je uit op de waterstormbaan, ga heerlijk plonsen, geniet van de glijbanen of kom discozwemmen!
Bekijk het programma Juf Roos in het theater (2+)

In dit oer-Hollandse programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur vol bekende kinderliedjes. Ze maken zich op voor de landelijke Molendag. Zing mee met dit theaterprogramma op 4 maart bij Theater Geert Teis! Zien we jullie daar?
Reserveer je tickets

De wolf en de 7 Geitenwollensokjes

Zaterdag 11 maart is de leuke en grappige theatervoorstelling ‘De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes’ te zien bij Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Een aanrader voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Mis het niet!
Reserveer kaartjes

Kinderrondleiding in Museum Nienoord

In de voorjaarsvakantie wordt er weer een leuke kinderrondleiding georganiseerd bij Museum Nienoord! Deze rondleidingen zijn leuk én leerzaam voor het hele gezin. Kinderen hebben ook nog eens gratis toegang!
Reserveer een plekje 

NIEUW: Bouw-lab

Deze voorjaarsvakantie opent het Bouw-Lab de deuren. Een te gekke nieuwe plek voor kids om eindeloos met LEGO® te bouwen! Er zijn duizenden blokjes, je kunt zelfs een drukwerk maken, of bouw aan een toffe set. Doe je mee?
Meld je aan

Dino workshops

Ben jij een dino-fan? Kom dan naar het Natuurmuseum Fryslân! Je ontmoet een echte paleontoloog, staat oog in oog met de oerpake van de T. rex én je kunt allerlei leuke dino-workshops doen in de voorjaarsvakantie!
WROAAHH 

Kikker is verliefd (3+)

Kikker is terug in Martiniplaza met een spiksplinternieuwe musical met al zijn vriendjes! Deze voorstelling op 12 maart is gebaseerd op het boekje 'Kikker is verliefd'. Extra leuk; na de voorstelling is er een meet & greet met de acteurs!
Tickets bestellenPieter Konijn (3+)

Het avontuur van Pieter Konijn is een grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling. Pieter Konijn raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Komen jullie kijken op zondag 12 maart bij Cultuurhuis De Klinker?
Reserveer je kaarten

Beleef het MuzeeAquarium

Zeefanaten opgelet! Je kunt deze vakantie gave maritieme exposities bewonderen bij het MuzeeAquarium Delftzijl! Beleef de onderwaterwereld en kom alles te weten over scheepvaart, schelpen, visserij en nog veel meer!
Een echte belevenisNaar de bios

Wat is er gezelliger dan met zijn allen een bioscoopje pakken. Bij Vue Hoogezand kun je super voordelig naar de film. Komen jullie deze vakantie ook kijken naar Mummies, Kung Fu Leeuw of een andere leuke famiefilm?
Check het programma

Naar het museum in Groningen stad

In het Universiteitsmuseum leer je deze voorjaarsvakantie van alles over het menselijk lichaam, natuur en techniek, planeten en satellieten en mummies en maskers. Je kunt hier ook nog eens leuke proefjes en onderzoekjes doen!
Kijk hier

Samen ontdekken

Kom deze voorjaarsvakantie naar het Drents Museum. Het museum heeft een toffe familieroute en een familielezing rondom hun grote tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum.
Check alle info

Doornroosje (6+)

Bezoek het prachtige familieconcert Doornroosje van het Noord Nederlands Orkest in Groningen! Zangeres en actrice Charlene Sancho spelen 25 maart voor jong en oud het beroemde sprookje. Echt een leuk gezinsuitje!
Bestel je tickets

Wolfgang het wonderjong

Afgelopen weekend waren wij bij de voorstelling Wolfgang het wonderjong in de Martiniplaza. Wat een fantastische voorstelling! We hebben enorm gelachen. Met recht een aanrader. Lees hier waarom je deze moet zien!
Lees ons verhaal

 

Naar de speeltuin

Klimmen, spelen, rennen en ravotten.... vies worden mag! Plan ook een dagje spelen in de leukste speeltuinen in Groningen.

Dieren knuffelen

Zijn er al lammetjes geboren? Je ziet het voorjaar steeds dichterbij komen. De krokussen komen omhoog en nieuw leven is op veel plekken te vinden. Gaan jullie ook graag naar de kinderboerderij?
Bekijk hier leuke (kinder)boerderijen in de buurt
Binnenspeeltuinen in Groningen

Regen voorspeld, bekijk hier een overzicht met binnenspeeltuinen.Fijne vakantie!

Groeten,
Maud Naar de website